Herkese merhaba, bugün evde fırın çalışırken kaçak akım rölesi attı. Kaldırdım yine attı. Sorunun fırında olduğunu tahmin edip sigortasını indirdim ve röleyi geri kaldırdığımda geri atmayınca sorunun fırında olduğunu anladım.
Elektrikçi ile birlikte fırını çıkardığımızda fotoğraftaki manzara ile karşılaştık. Sonradan eklenen ve siyah bantla sarılan kısım yanmış yangına davetiye çıkardığını farkettik. Kaçak akım rölesi olmasaydı bu iş nereye gidecekti bilmiyorum, Allah korudu.
Bu vesileyle evdeki 30 senelik Siemens simko sigortaları ve 2001 yılında takılmış olan Siemens kaçak akım rölesini de Legrand marka sigortalarla değişmeye karar verdik.
Geçen günde bir otelde yangına denk geldim. Akşamdan teknik atölyede şarja bırakılan matkap bataryası şarj aletinin bağlandığı üçlü uzatmadaki ek yerinden yangın çıkmış. Erken farketmişler söndürdüler. Yoksa felaket olabilirdi.
Geçmiş olsun ama işi yapanlar yanında gorunmeyenleri benzer ek işlerin olduğu arka planda olanları görmek gözden geçirmek gerek taraftarıyım. Hazır masraf yapmaya başlamışsın düzgün bir elektrikciye tesisatı kontrol ettir derim.
Geçen günde bir otelde yangına denk geldim. Akşamdan teknik atölyede şarja bırakılan matkap bataryası şarj aletinin bağlandığı üçlü uzatmadaki ek yerinden yangın çıkmış. Erken farketmişler söndürdüler. Yoksa felaket olabilirdi.
Geçmiş olsun ama işi yapanlar yanında gorunmeyenleri benzer ek işlerin olduğu arka planda olanları görmek gözden geçirmek gerek taraftarıyım. Hazır masraf yapmaya başlamışsın düzgün bir elektrikciye tesisatı kontrol ettir derim.