Invertör hakkında

E.murat

Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
41
merhba arkadaşlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var. evimizin çatısı na güneş paneli kurduk ve akü kullanmadık. üretilen enerji sadece gündüz kullanılıyor ve depolama yapmıyoruz. ikinci si kullandığımız inverter akıllı inverter dediğimiz invertörler den üretilen elektrik Şebeke elektriği aynı hatta sorunsuz kullanılmakta. şimdi sıkıntım gündüz ürettiğim elektrik evde herhangi bi sey çalışmadığında paneller hatta basmaya başlıyor. istediğimiz şey ise şu dc diot lar gibi elektriğin tek taraftan gelip geri hatta gitmemesi. yada kendi ürettiğim elektriği kullanıp panel beslemem yetmediği anda şebekeyi de ilave olarak devreye almak. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.:rolleyes:
 
Siz statik geçiş anahtarına benzer bir yapı istiyorsunuz bunu ancak elektronik bir denetleme devresi ile yaparsınız bilgi ve tecrübe ister
 
Bir akım sensörü ve bir mikrodenetleyici ile şebekeden akım geçip geçmediğini, geçiyorsa ne kadar akım geçtiğini tespit edin. Mikrodenetleyicinin dijital çıkışlarından biriyle bir röle ya da kontaktörü sürün. Mikrodenetleyiciye gelen akım bilgisi ile de sürmüş olduğunuz röle ya da kontaktör kontakları üzerinden de panellerinizi devreye alın ya da devreden çıkartın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst