Intouch 9.5 scada ile S7 400 CPU 414-2 DP 'yi haberleştirmek

osi55

Üye
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar;

Benim sorum şöyle:

Intouch 9.5 Scada ile S7 400 CPU 414-2 DP 'yi haberleştirmek istiyorum. Konuyla alakalı biraz deneyimim var ama hala haberleştirmeyi başaramadım. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa burada paylaşırsa sevinirim.

Yaptıklarım:
- PC 'ye Intouch 9.5 ve ilgili I/O server i kurdum.
- CPU ile haberleşmek için CP5613 A2 kartını kullandım . Kartla gelen CD içerisindeki Simatic Net programını kurdum. Donanımda kartı tanıyor ve sorun yok.
- Bus kablosu ile CP5613 A2 kart ve CPU' nun MPI portunu birbirine bağladım.
Set PG/PC interface' de CP5613 A2 MPI bağlantı tipini ayarladım.
- Simatic manager da deneme amaçlı bir proje oluşturdum. Küçük bir program yazdım ve PLC' ye yükledim. Yani, Simatic Manager ile CPU MPI üzerinden sorunsuz haberleşti.
- Sonra Intouch' da tek bir lamba yakacak bir sayfa oluşturdum. İlgili tag' ları tanımladım(Burada elimdeki mevut çalışan programlardan baktığım şekilde tanımlama yaptım)
- I/O server' da yeni topic ekledim. (Yeni topic nasıl eklenir tam olarak bilmediğim için yine kopya çekerek birşeyler yapmaya çalıştım)
- Diğer taraftan Net Pro da projeye yeni bir PC Station ekledim ve ismini bilgisayarınki ile aynı yaptım. Simatic manager da CPU' nun alat tarafında PC Station ı gördüm. Bunun Hardware konfigürasyonunda bir adet aplication ve bir adet CP5613 A2 kartını ekledim.
CPU ile aplication' ı birbirlerine partner yaptım. vs.vs.vs.
- En nihayetinde Lambayı yakamadım.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Muhtemelen bir yerlerde küçük bir hata yapıyorum ama hala bulamadım. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yapılmışı hakkında biraz bilgi verirmisiniz.Üstünde neler var.DDE server mı kullanıyor yoksa IO server mı.Cpu nun tam kodunu, Intouchın tam versiyonunu.

Bir de kullandığınız IO server nedir
 
CPU : siemens s7400 cpu414-2dp
I/O server : Intouch I/O server 7.5
CP5613 A2
Bağlanto şekli Profibus
 
Mpi mı profibus mı
 
Burada her türlü bağlantıyla ilgili dökümanlar var.Çok açıklayıcı bir şekilde adım adım anlatıyor.Gördüğüm kadarıyla dökümanlarda kullanılan Simatic Net programının versiyonu eski.Sende daha güncel bir versiyon var mutlaka.İzleyeciğin yolu göstermesi açısından yararlı olur umarım.
http://www.icsen.com/technotes/technotes/estechnotes.asp#ioTechnote
 
arkadasım öncelikle sunu bilmeni isterim wonderware scada programını satın aldıgın firma sana nasıl haberlestirecegini anlatmıs olması gerekir neyse wondarware siemens plc lerle direk haberlesmez bunun icin s7DEE diye bir ara yiüz haberlesme programı vardır bunu satın alman gerekir dongle ile calısır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst