Havalandırma sigorta attırıyor

smtt

Üye
Katılım
1 Şub 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Konuyu nereye açacağımı bilemedim o yüzden buraya açtım. Çalıştığım iş yerinde bir ortamı havalandırmak için asma tavan üzerinde kanal tipi ısı geri kazanım cihazı var. 1450W gücünde ve 25 A üçlü sigortaya bağlı. Bunu açtığımızda bir kaç dk sonra hem kendi üçlü sigortasını hem de binanın ana şalterini attırıyor bu neden oluyordur? Sigorta mı yetmiyor acaba bilemedim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ana sigorta Schneider EasyPact CVS630F tm 600 d. Sanırım 600Amper. Cihazı açtığımızda bir süre normal çalışıyor bir kaç dakika sonra kendi kendine attırıyor sigortaları.
 
Bu iste bir yanlislik var sanirim.sigorta dediginiz sey kacak akim rolesi olabilir mi?..ana tms de yangin korumali tms??..1450 watt gucunde bir fan motorunun direkt olarak 600 a.lik adp tms sini attirmasi zor bir ihtimal..arada tali pano filan var mi?bir kac dakika calistiktan sonra atmasi kacak akim sorunu gibi.. Daha fazla detay lazim..
 
Son düzenleme:
ana tmşnin atması için fazlar arası kısadevre olması gerekir. motor sargılarını ve veya besleme hattını kontrol et.
 
Ana sigorta Schneider EasyPact CVS630F tm 600 d. Sanırım 600Amper. Cihazı açtığımızda bir süre normal çalışıyor bir kaç dakika sonra kendi kendine attırıyor sigortaları.
Ana sigortanız 3 kontak mı 4 kontak mı internetten baktığım kadarıyla 3 kontaklı bu işte bir hata var bu kadar küçük bir fan bu kadar büyük bir sigortayı attırmamalı!Fanın sigortasının kısa devra amperi kaç kA buna bakın eğer misal 10 kA ise motorun sargılarında sorun varsa kısa devre amperi yüksek olduğu için ana sigorta ile fanın sigortası birlikte atabilir.Kompak şalterin altında kA ayarlama düğmeleri var eğer kA değeri en düşükteyse o değeri yükseltin ve o fanı değiştirin bence fanın sargılarında sorun var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…