Hangi diyotu kullanmalıyım?

Smg.exe

Üye
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
20
Merhabalar,
Elimde 1 metre RGB LED var. Bunu 2 farklı trafodan beslemek istiyorum. Trafolardan birinin adı T1 olsun(T1, 20Amperlik, 20A yerine 1-5A arası başka bir trafo bağlarım belki). T1'in çıkışında RGB LED sürücüsü bağlı. Yani T1, LED'leri istediğim her renkte çalıştırabilcek. T2'nin çıkışındaysa sürücü yok, T2'ye elektrik verdiğim zaman LED'ler beyaz yancak. r,g ve b kablolarını birleştircem ama istediğim zaman LED'leri farklı renkte yakmak da istediğim için rgb kablolarının tamamen birleşmesini önlemek için diyot kullanmak istiyorum. Nasıl bağlamam gerektiğini biliyorum, bana sadece hangi diyottan kullanmak gerektiği lazım. Trafoların ikisi de 12v 20A. İki trafoda da sadece beslemek istediğim bu LED'ler beğlı değil, trafolar olması gerektiği gibi. yani 1metre LED için 2 tane 20A trafo kullanmış diye düşünmenize gerek yok.

Sadede gelelim, 12v 20A iki trafo var, ben de aralarına 1metre RGB LED bağlamak istiyorum. 20amperi engellicek (20 amper yerine 1-5Amper arası da olabilir), üstünden 1 metre RGB LED için gereken 1 amper 12voltu geçircek bi kaç tane diyot lazım. Aradığım diyotun ya da onun yerini tutçak bi diyotun adını yazarsanız sevinirim.
Bi de araştırdım hızlıca, herkes volt ve amperine göre kriterlerin olduğunu yazmış. Bunu bildiğim için rastgele diyot almıyorum, farklı değerler için diyotun nasıl seçildiğini de öğrenmek istiyorum.
şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst