Ges arazi+çatı kurulumu

Katılım
19 Mar 2023
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
26
Arkadaşlar Merhaba,

2 adet sorum olacak müsadenizle

1. Sorum Elektrik tüketimi çok olan fabrikanın çatısına ges kurulumu yapmak istiyoruz, ama bu fabrikanın çatısı tüketimi karşılamıyor. Fabrika sahibinin aynı parselde boş yeri var araziye de kurarak tüketiminin hepsini karşılayabiliyoruz. Burada başvuru yaparken LÜY 5.1.C den mi başvuru yapmalıyız ve aynı zamanda teknik değerlendirme formunda çatı mı arazi mi belirtiyoruz 2 adet mi teknik degerlendirme formu hazırlamalıyız.

2. Sorum farklı bir müsteri icin konusuyorum bu soruda. Adamın 3 farklı yeri var. Bunların 2'si depo tüketim neredeyse yok,diger kalanı da tüketimin çok oldugu fabrika. bu 3 yerde aynı dağıtım firmasına bağlı ve OSB'de değiller. Tüketim noktasını tüketimin cok oldugu fabrikayı gösterip diger iki depoyu da üretim noktası gösterebilir miyiz. Yani kısaca şunu demek istiyorum.
1. DEPO(çatı) SADECE ÜRETİM
2. DEPO(çatı) SADECE ÜRETİM
3. YER(FABRİKANIN OLDUGU YER)(çatı) HEM ÜRETİM HEM TÜKETİM

Ben buna basvururken LÜY 5.1.H 'dan mı basvurmalıyım.

Bu konu hakkında bilgisi olup cevap veren arkadaşlara simdiden tesekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,
1) 2 ayrı dosya hazırlamanız gerekli diye biliyorum. Çatı ve arazi başvuruları ayrı olarak yapılacak. İkisini de aynı noktadan bağlayacaksanız normal şartlarda 5.1.c kapsamında olması gerekmekte. Ama bu konuyu dağıtım şirketine sormadan başvuru yapmayınız.
2) Aynı noktada olan 5.1.c , diğerleri 5.1.h kapsamında başvurulabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst