Elimde Gerber dosyası mevcut. Gerbv gibi programlar ile rahatça görüntüleyebiliyorum. Lakin benim bu PCB şemasını PDF formatına çevirmem lazım. Çünkü evimde yazıcı yok. Dükkanımızda bir yazıcı var lakin o da mürekkepli yazıcı. O yüzden kağıdımı da alıp lazer yazıcı olan bir yerde çıkartacağım. Bunun için de haliyle PDF vb. bir formata çevirmem lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olacak kişi varsa Gerber zip dosyasını da atabilirim.
Cutepdf yazılımı ücretsiz dir. Yıllardır kullandığım yazılım dır.
Kendi sanal (ghost) yazıcısını bilgisayara kurar.
PDF e çevirmek istediğiniz dosyayı yazıcılar dan cutepdf i gösterin
Dosyanın dönüşümünü yapar, PDF formatına çevirir.
Ben gerber için CAMtastic2000 kullanıyorum,.
Sizin gerber için kullandığınız bir program varsa "print" seçeneğinden "Microsoft Print to PDF" seçip, PDF e çevirebilirsiniz.
Ben gerber için CAMtastic2000 kullanıyorum,.
Sizin gerber için kullandığınız bir program varsa "print" seçeneğinden "Microsoft Print to PDF" seçip, PDF e çevirebilirsiniz.
Cutepdf yazılımı ücretsiz dir. Yıllardır kullandığım yazılım dır.
Kendi sanal (ghost) yazıcısını bilgisayara kurar.
PDF e çevirmek istediğiniz dosyayı yazıcılar dan cutepdf i gösterin
Dosyanın dönüşümünü yapar, PDF formatına çevirir.
Hocam çok teşekkürler. Maalesef yollar bana da ince geldi lakin istenen proje bu. Olmadı ben kalemle kalınlaştırırım yolları. Bir de bunun üst yüzeyini de atabilme şansınız var mı?
Hocam bunu bakır plakaya nasıl aktarabilirim? Ütünün son ayarı ile 8 dakika üstünde tuttum lakin yollar çıkmamış. Hatta bazı yerler aşınmış. Ütü başlangıçta yanlışlıkla buharlı kısmında kalmış, yani kağıt biraz buhar gördü. Sebebi o olabilir mi? Bir de kağıdı özellikle okulun matbaasından baskı devre yapacağımı söyleyerek aldım. İki tarafı da biraz kaygan.