Evdeki sebeke elektrigini daha tasaruflu yapmak

Merhabalar,
Kucuk bir sorum olacak.
Evdeki sebekeden gelen elektrigi, 12volta cevirip sonrada inventerle 240volt a artirarak, evimizin icine bu sekilde elektrik dagitimi yapamaz miyiz? Boylelikle 12 volt kullanmis oluruz, yada bi kac tane inventerli bi sistem mi, amper gucunu cogaltmak icin gerekir?
Yardimci olursaniz sevinirim!

Klasik olacak ama neden böyle bir şey düşünüyorsunuz 12 volta indirdiğinizde ayni güç için daha mı az elektrik tüketeceğini mi sanıyorsunuz.Durum tam tersi cebinizden daha fazla para çıkar bırakın tasarruf etmeyi daha fazla enerji tuketirsiniz.

İnvertor sayısını artırmak daha fazla kayibin oluşmasi demektir.Bu defa 12 voltluk trafonuzu yakarsiniz

Tesekkur ediyorum alakaniz icin.
Elektrikden pek anlamiyorum, aklimda bazi fikirler. Az elektrigi cogaltma arayisindayim.
Sizede ayrica tesekkur ederim, bilip bilmeden siirli miirli yakistirdiniz..

İyi deneme ama tutmaz.
Kavram karmaşası yaşadığınızdan böyle düşünüyorsunuz,
elektrikte iş güç enerji kavramları ve akım gerilim tanımlarına bakarsanız
zaten öyle değilmiş diyeceksiniz,
şu anlatım her şeyi açığa kavuşturacaktır:

Konu linki:
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/gerilim-ve-akım-arasındaki-ilişki-nedir.82247/#post-503047

Konudaki mesaj:

220 yi 12 ye düşürüp sonra 240! a çıkartıp onuda sonra 5 hadi bilemedin 6 yapsak edermi sana 380 az zorlasan 400 ü vurdurursun. Pırıl pırıl kafalar

Arkadaşı bence anlamamız gerek.

Bir çoğumuz akım voltaj güç verim konularını bilmediğinde bu tür uygulamaları düşünmüştür.

Vakti zamanında bir elektrik motoru ile jeneratörü mekanik olarak birbirine bağlayıp ilk döngüyü bir şekilde vererek elektrik üretmeyi çok uzun uzun düşünmüşlüğüm vardır. ( okul yıllarında )

Ama ne oldu bu düşünce beni neden olmaz sorusuna itti ve sonucunda güç verim kavramlarını öğrenmiş oldum. Arkadaşımızın yaşını bilmiyorum ama sorgulamak iyidir.

iyi forumlar dilerim.

Peki, boyle birsey mumkunmudur
Sebeke hatiyla dondurulen guc sayesinde, elektrik olusumunu evde yeterince kullanim saglayabilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…