EMO dan PLC kursu almak için mühendis olmak lazımmış

EMO Teknik elemanları küçümsediği için bu şekilde size cevap vermemiştir,EMO Üyeleri mühendis olan bir meslek kuruluşudur,yetki ve sorumlulukları yasa ve yönetmenliklerle belirlenmiştir.Ülkemizde sadece EMO yoktur,Makina müh.Odası,Mimarlar Odası vb...... odalar çoktur. Oda nimetlerinden faydalanabilmek için üye olma şartı vardır,Üye olacak kişi önce odaya giriş kaydını yaptırır ve her yıl için aidatını ödemek zorundadır.Size oda elemanları tarafından verilen cevap bu nedenlerden dolayıdır.Yoksa PLC ögrenmek ve ögretmek kimsenin veya bir kurumun tekelinde değildir.EMO hakkında bu şekilde düşünceye sahip olmanıza bir mühendis olarak üzüldüğüm için açıklamak gereğini duydum. Size PLC ögreniminizde başarılar dilerim.


msaem size katılıyorum. Tabi ki her örgüt-oda kendi üyelerine hizmet edecektir. Çünkü o odayı oluşturan üyelerdir. EMO elektrik-elektronik mühendislerine kurs düzenler, MMO makina mühendislerine kurs düzenler, Tabip odası hekimlerine kurs düzenler. Bu gayet doğaldır ve bunda eleştirilecek bir durum yoktur.

EMO mühendis olmayanları da kursa dahil edebilir. Ama bu EMO' nun kendi tasarrufunda olan bir karardır ve saygı duymak gerekir.

Eğer odanın çalışmalarından, hizmetlerinden hoşlanmıyorsak önce üye olmalıyız sonra da hoşlanmadığımız yönlerini düzeltmek için mücadele etmeliyiz. Bu her tür örgüt için (parti, oda, birlik vs ) geçerlidir.
 
Samimi konuşuyorum siz net ögrenmek isteyin kursa bile gerek yok sakıb Ağanın dediği gibi çalışacağız çalışacağız çalışacagız!!!
 
Gerçekten iyi kaynaklardan çalışılarak öğrenilebilir. Yukarıdaki arkadaşlardan biri PLC alman gerekir demiş ancak öğrenme aşamasında böyle bir şeyede gerek yok. Simatic Managerde simulasyon yapabilme imkanı var zaten. Ancak simulasyon yapabilmek için üzerinde çalışacağınız sistemin de simulasyon programını yazmanız gerekir. Ama bu kötü birşey değildir daha çok şey öğrenmenize sebep olur sadece :D
 
sayın abys, ben rockwell in programını indirmiştim, koca programın nerdeyse her özelliği kapalı idi göstermelik bir iki şey koymuşlar. Diğerlerinin de benzer olduğunu düşünmekteyim kimse bu programları aynı seviyede beleşe vermez.
 
sayın abys, ben rockwell in programını indirmiştim, koca programın nerdeyse her özelliği kapalı idi göstermelik bir iki şey koymuşlar. Diğerlerinin de benzer olduğunu düşünmekteyim kimse bu programları aynı seviyede beleşe vermez.

Hocam bu apayrı bir konu. Demo-shareware-trial-student versiyonlarla çalışmak gerçekten zor ,hatta imkansızdır. Ama bu konuda bazı çözümlerde var sende biliyor olmalısın :D
 
Otomasyonla ilginiz ilsun, egitim durumunuz ne olursa olsun gidin GMT ye her turlu destegi alirsiniz. Denemenin ve hatta egitimlerinde hicbir ucreti yok...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,236
Mesajlar
916,064
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Geri
Üst