ELektrikli Araç Şarj Cihazına 2 Ayrı Hattan Enerji Sağlama

Sitede otopark komsum ile Tesla Wall konnektör aldık. Sorum şu; Bu şarj ünitesine gelen hattı araya bir switch koyarak kullanabilir miyiz? hangimiz kullanıyorsak akımı onun saatinden çekmesi mümkün mü? örneğin 0 da elektrik olmayacak 1 de komşumun saatinden gelen kablolardan 2'ye getirdiğimizde ise benim saatten gelen kablolarla beslenecek?

Şayet evet ise ekstra dikkat etmem gereken şeyler var mıdır ? Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ediyorum şimdiden.

Evet mümkün zaten switchler bu işe yarıyor sanırım 6 ayak switchler 1 ve 2 konumunu seçmek için kullanılabilir güç girişinnede şalter koyararak gelen elektriği kesebilirsiniz yahut ardunio vb bir mokro denetleyici ve uygun roleler ilede yapılabilir.

3 fazlı çalıştıracaksanız;

" 4 fazlı 40A kutup değiştirici" yada 4x40 kutup değiştirici" kullanacaksınız. şalter 1 konumunda sizden enerji alacak, şalter 2 konumunda komşudan enerji alacak. 0 konumu da kapalı olacak. Başka bir şey aramayın. Mutlaka 4 kutuplu olacak.

@
Peki hocam cahilliğime verin öğrenmek için soruyorum: neden 4 faz. ? 3 faz benden alacak3 fazda komsumdan değil mi?

Enversör şalter veya sistem gerekli yukarıda arkadaş bahsetmiş 4 kutuplu olmalı 3 faz + nötrlerde ayrılmalı sistem monofaze ise 3 kutuplu enversör şalterler yeterli olur

2 farklı elektrikçiden teklif aldım ancak 2 side farklı öyle olunca tedirgin oldum nedir bu işin doğrusu kaçak akım ve sigortalar için?

İLK teklif​

3x40 w otomat(10 KAMPER)
4X40 30 MA K.A.K.R
63 AMP 1-0-2 KONVANSİYONEL ŞALTER
[td width="49px"]
2​
[/td]​
[td width="49px"]
2​
[/td]​
[td width="49px"]
1​
[/td]​

İKİNCİ TEKLİF

Konusunda uzman arkadaşların yorumlarını beklemeniz .
Verileri tam vermesseniz tam yardımcı olamazlar benim görüşüm .

Takılmak istenen ürünlerin monofaze trifaze sistem , amper , tipleri , eski yeni seri ürünler , kablolama ve diğer teknik girmeden .

Ürün seçimi yazılanlar ( 1- 2 teklif )
Yanlış seçimler olduğunun bu video ilk gösterisi diyelim .

Videoyu tamamını izlemeniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…