Elektrik Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zkan78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zkan78

Üye
Arkadaşlar Selamlar,

Eskilerden kalma köy evimize elektrik almak için uğraşıyorum. Elektrik direği evimize yaklaşık 70 mt uzaklıkta bulunduğum yerde ki elektrik dağıtım şirketi yer altı kablosu çekilmesi gerektiği söyledi yasal duzenlemenin bu şekilde oldugunu soyledi bizde buna göre proje çizirdik onaya gönderdik daha sonrasında projeye onay verildi, kabloları çektirdik saat montajını varana kadar yaptırdik sadece dağıtım firmasının gelip bağlantıyı yapmasını bekliyorduk ki şöyle bir sorunla karşılaştık dağıtım firması elektrik hattının geçtiği güzergah da farklı bir parsel olduğunu bu parselin tapu kaydına varana kadar getirmemiz gerektiğini ilettiler.. ama şöyle bir durum var istedikleri arazinin herhangi bir tapu kaydı yok çünkü şahısa ait değil niteliği ham toprak olan hazine arazisi ben buradan elektrik hattını geçirebilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir kuruma gidip dilekçe mi vermem gerekiyor?

Selamlar,
Hazine arazisinden geçiş yapılacaksa irtifak hakkı ya da muvafakat belgesi gibi bir belge gerekiyor olabilir. Tapusu olmayan alan için Milli Emlak’a dilekçe vererek "elektrik hattı geçiş izni" talebinde bulunmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…