ECA klima CH hatasını nasıl anlarım? Soğutma problemi sebepleri nedir?

mthn_gktrk

Üye
Merhaba arkadaşlar. Elimde ECA marka 12.000 BTU klima var, daha 1 yıl olmadı bile. Düne kadar sorunsuz kullanıyordum, çok memnundum ama bugün klima soğuk üflediği halde eskisi gibi soğutmadığını farkettim. En düşük derecede en yüksek fan hızına alıyorum ama yok, eskisi kadar dondurmuyor odayı. Problem ne olabilir, havalar ekstra sıcak olduğu için olabilir mi?

Ayrıca kumandada sağ alt köşede şöyle bir ibare var. Eskiden var mıydı hatırlamıyorum, hiç dikkatimi çekmemişti ama bu bir hata kodu mu acaba? 8°CH yazan şeyi soruyorum. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250722_202635.webp
    32.8 KB · Görüntüleme: 14
bu bir hata kodu mu acaba? 8°CH yazan şeyi soruyorum. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Arıza kodu değil.
Dış ünite güneş gören alanda ise, havanın sıcaklığı iç ortamı soğutur iken performans kaybına neden olur.
Filtre ve kondenser kirli olabilir,
Gaz miktarında problem var mıdır kısmına gelince, bunun ölçümü için manometreniz olmalı.
Selametle.

Çok teşekkür ederim hocam.
Dış ünite dış cephede, balkon altına asılı, yani evet güneş görüyor. Bende ilk buna bağladım ama emin olamadım. Filtre ve kondanserin kirli olacağını pek sanmıyorum, çünkü daha 2 aydır falan kullanmaya başladık yeni.
Dış cephedeki motorun sadece üst kısmına düz levha gibi birşey monte etsem, performansa etkisi olur mu acaba? Öndeki fan kısmı açık kalacak şekilde?

Birde kumandadaki o ibare hakkında bir bilginiz var mı, nedir o? Çok teşekkür ederim tekrar.

Klimanızın soğutma modunda 8 derece üflediğini gösteriyor. Klimanızı 16 derecede çalıştırınca 16 derece üflemez. Siz klimayı oda sıcaklığı 16 dereceye gelince dinlen diyorsunuz ki bu imkansız. Bu yüzden klima hiç dinlenemiyor ve gereksiz elektrik sarfiyatı oluşuyor. 22 23 24 25 gibi ayarlayın fanıda en düşüğe ayarlayın daha iyi verim alırsınız.

İkinizede ayrı ayrı teşekkür ederim hocam, kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz. Varolun.

Hocam kumandanın altındaki işaret herhangi bir arıza değil. Olası bir arıza durumunda klimanın ekranında yazar merak etmeyin. Termometreniz varsa klimanın ağız çıkış kısmına yani hava üfleyen kısma tutun, kablolu termometreyse sensor içerde kalacak şekilde kendi kablosuyla bağlayın, kaç derece üflediğine bir bakın 7-12 derece arası normal değerler ama bunun harici değerler görüyorsanız sıkıntı var demektir.

Şimdiye kadar hiçbir klimada 8 derece soğukluğu görmedim.
1 saatte 8 derece soğut ayarı dersek daha sağlıklı olur.
Paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim.
hocam ben hep ölçerim ve ağız çıkışında 3 dereceyi bile gördüm yanlış bir konudan mı bahsediyorsun acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…