Eagle 3D Kurulumu Anlatım ve Gerekli Programlar

hkn38

Üye
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
41
Eagle 3D.jpg
Arkadaşlar kendi hazırladığım dökümanla Eagle 3D kurulumunu anlatmaya çalıştım umarın herkese faydalı olur.
Öncelikle kurulum isimli rar dosyasını indirmenizi tavsiye ederim 18 sayfa resimli ve çok detaylı bir anlatım oldu.Bu dosya size yol gösterecektir.Daha sonra gerekli programları aşağıda linkleri bulunan tamamen ücretsiz ve kendi sitelerinden indirip kurabileceksiniz.Burada bize en ilginç gelen program POVray render programıdır.Bu program 3ds max ve autocad den farklı olarak çizimleri tamamen programlama tekniği ile yapmaktadır.Yani oluşturulan kodlar ile çizim yapmaktadır buda elde edilen görüntünün kalitesinin artmasını sağlamaktadır.
Kurulum Klavuzu:
Ekli dosyayı görüntüle Kurulum.rar
rar şifresi:[www.kontrolkalemi.com]
Eagle 5.3.0
ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/program/5.3/eagle-win-5.3.0.exe
Eagle 3D
en:eagle3d:eagle3d [www.matwei.de]
POVray Render
POV-Ray: Download
Eagle 3D Library
en:eagle3d:eagle3d [www.matwei.de]
 
Eagle 3D kurulumu için hazırladığınız dosya çok yararlı olmuş gerçekten teşekkür ederim.Ancak sormak istediğim birşey var

4.adımda cümle pat diye kesiliyor devamını hiçbir yerde bulamadım ve o adımı yapamadığım için kurulumu tamamlayamadım.

"Son olarak 4. adımda indirmiş olduğunuz library_images_1_05 dosyasını " demişsiniz ve cümle böyle kalmış.Ne yapıcaz o dosyayı açıklarsanız sevinirim...
 
O dosyanın içinde elektronik elemanların paketlerinin resimleri var ve yazının tamamını okumuşsanız 11. sayfada bu dosyanın hangi amaç için kullaıldığı açıklanmıştır.Kısaca açıklamam gerekirse o dosya yaptığınız devrede eagle 3D de tanımlı bir paket yoksa oradan resmine bakıp siz o elemana uygun olan paketi (3D görüntüyü) atamış oluyorsunuz.
 
Sa öncelikle paylaşım için cok cok tesekkurler...Benim iki tane sorum olacak...
1)Programı actıgımda kütüphaneler programda gözükmüyor.Ancak tek tek ekleyebiliyorum...Bunları toplu bir şekilde programa nasıl eklerim ?
2)Shematic te cizdiğimiz programı Board kısmına otomatik olarak nasıl aktarabiliriz ?(Benim bildiğim kadarıyla File\switch to board ile aktarılıyordu. ancak buna basınca aktarıyor fakat elemanlar arasında baglantı yapmama izin vermiyor..Hata veriyor)..Yardımcı olursanız sevinirim..
 
KURDUM AMA POR-VAY İNCLUDE HATASI VERİYOR
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst