Şema yok nasıl bağladın bilmiyorum ama
44 ledi birbirine paralel bağladın ve 44ü için sadece bir direnç kullanıyorsan
o paralel ledlerin biri diğerinden fazla akım çekecek bozulacak,
veya olduki 10 ledden sonraki bağlantı koptu
44 lede bağlanöası gereken direnç 10 lede bağlanmış oldu geçmiş olsun.
Neyse çalışır bir şekilde artık.
Direnç ısınmasını hiç dert etme, yangın çıkarmasın yeter.
Şema yok nasıl bağladın bilmiyorum ama
44 ledi birbirine paralel bağladın ve 44ü için sadece bir direnç kullanıyorsan
o paralel ledlerin biri diğerinden fazla akım çekecek bozulacak,
veya olduki 10 ledden sonraki bağlantı koptu
44 lede bağlanöası gereken direnç 10 lede bağlanmış oldu geçmiş olsun.
Neyse çalışır bir şekilde artık.
Direnç ısınmasını hiç dert etme, yangın çıkarmasın yeter.
Besleme gerilim nedir , ledlerin tanesi kaç voltta çalışıyor kaç amper Mamper çekiyor bunları söylerseniz size daha uzun ömürlü olması için biligili üyeler yol gösterecektir
Besleme gerilim nedir , ledlerin tanesi kaç voltta çalışıyor kaç amper Mamper çekiyor bunları söylerseniz size daha uzun ömürlü olması için biligili üyeler yol gösterecektir
Hesap kitap yapmayı bilmem malesef. Ben olayı biraz anlamış gibiyim sanırım.
SMD Led çiplerin bir adeti bildiğim kadarıyla 3 volt - 20 miliamperle çalıştığını okumuştum.
Ben bunları 4.7 volt vererek çalıştırıyorum sanırım. Az sıcak çalışsın dünya dağılmaz ya 3 volt olunca zaten parlamak istemiyor şu ışıldaklar
Hesap kitap yapmayı bilmem malesef. Ben olayı biraz anlamış gibiyim sanırım.
SMD Led çiplerin bir adeti bildiğim kadarıyla 3 volt - 20 miliamperle çalıştığını okumuştum.
Ben bunları 4.7 volt vererek çalıştırıyorum sanırım. Az sıcak çalışsın dünya dağılmaz ya 3 volt olunca zaten parlamak istemiyor şu ışıldaklar
3 volt ile 4.7 volt çok fark edebilir, voltaj düşük diye pek fazla göz önüne almazsınız ama sizin yaptığınız 30voltluk bir aleti 47 volt la çalıştırmak gibi !!
3 volt ile çalışıyorsa ledlere vermen gerek voltaj 3 volttur, batarya kullaniyorsunuz büyük ihtimal o yüzden bataryanın sarji azaldıkça voltajida düşecektir ve parlaklığı azalacaktır size tavsiyem pratik lik olsun diye
Zener diyotu biraz araştırıp projenizi daha sağlam yapabileceğinizi anlayacaksınız, yada voltaj regulatorunu
Hiç olmazsa bir adet power bank kartı alınız yada ömrünü tamamlamış bir power banki açıp kartını sökunuz ve 18650 bataryanizi lion batarya , karta bağlayın, size güzel ve sağlıklı 5 volt cıkış verir ve 5 volt alacağınız için buna göre direnç hesaplayabilirsiniz
hatta daha ileri gidip , tekerinizden küçük bir dc motora bağlantı saglayip elektrik üretip bu elektriği regule edip bataryayı sürüş esnasinda sarjda edebilirsiniz