Dalgıç pompa su kesintisi

Mayan35

Üye
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,
Bahcemde yazdan yaza sulama yaptığım 2h covergo pompa ve motor var gecen sene eskisi arizalaninca degistirmistim.200 ltrelik hidrofor var.skuyu derinligi yaklasik 100 mtre.gecen hafta sulama yaparken kesildi bes dakka sonra tekrar geldi elektrik kesildi sandim fakat bugun yine sulama yaparken kesildi bi bes dkka sonra kendiliğinden geldi.genlesme tankinin basincina baktim 4 e dusmus en son 8 ay once 6 yakadar hava basmistik.bu sorunun kaynağı nedir acaba sokağa çıkma yasagida var kullanmayada korkuyorum.panoda elektrik sel bir hara yok gibi.koruma rolesi var.
su seviye koruma yok.yardim edin arkadaslar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
IMG_20200501_200747.jpgpano bu sekildedir.
 
Hocam öncelikle bu motor genleşme tankındaki basınca göre mı devreye girip çıkıyor?

Eğer şalter açma yada termik trip etme sorunu yoksa büyük ihtimal ya basınç transmitteri arızalı yada basınç transmitterinin bağlı olduğu pano içindeki kontrol rölesinde de sorun olabilir. Her ihtimale karşı pano içinde kabloların enerjiyi kesip sıkılık kontrollerini de yapın ufak bir gevşeklik de bu gibi problemler yaratabilir.

Bu panoya bakarak içinde sadece w otomat, kontaktör, termik, birde faz koruma rölesi mevcut. Eğer termik ve şalterde bir anormallik olmuyorsa bence gevşeklik problemi var. Dediğim gibi panonun sıkılık kontrollerini yapın.
 
Su kesintisi motor devreye girmediğinden mi kaynaklanıyor?

Yoksa motor devrede olduğu halde su basmıyor mu?

Öncelikle bu ayırımı yapın.

Kontaktör, termik, fkr, basınç şalteri ve akım kontrolü de yararlı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst