Bu sigorta neden yandı resimli?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ddemirx1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ddemirx1

Üye
Merhaba dostlar sigorta bu şekilde ya dı ve koku yaydı baya 20 yaşında rahat var kendisi. Kabloda temassızlık yok ancak sigortayı açtığmda dızt dızt ses yapıyor sizce arıza sigortadan mı yoksa ev içindeki bir cihazdan mı kaynaklı?

Muhtemelen gevşeklik var.

Neden diyeceksiniz.

Ana hat iletken kalın ama atlama yapılan iletken ince. Bu iki iletken sigorta terminalinde sıkıldığında ince iletken kalın iletkenin yanında tam sıkı kalmayacaktır.

İkinci sorunuz geldiğini tahmin ediyorum bunca yıldır çalışıyordu diyeceksiniz.

Bunca yıldır çalışmış olabilir. Normal koşullarda bu sigortaların belli zamanlarda sıkılıklarının kontrol edilmesi gerekir.

Sizin durumda uzun zaman sıcaklık farklılıkları ve zaman zaman yüksek akım çekilmesi bu soruna neden olmuş olabilir.

Bundan çıkarılacak ders yanlış bağlantılar düzeltilmeli. O sigortalar yenisi ile değiştirilmeli. Uygun kesit kablolar ile atlamalar yapılmalı.

Kolay gelsin

BU kablonun biri kalın ötekini ince takmış gibi duruyor sizve bu temassızlık mı yaptı ama senelerdir böyle bu?

Çok teşekkür ederim değerli yanıtınız için sevgiler sunuyorum. Işiniz gücünüz hep rast gitsin.

sigorta değil kablo ve terminal yanmış besleme kablosu muhtemelen kendi ve diğer sigortaları beslediği için yetrsiz kalıyor tüm yük o kablo ve o terminale biniyor
sigorta dağıtımı yüksek amperden düşük ampere doğru dağıtılsa baranın ilk kısmına daha az yük biner muhtemelen yüke göre kablo kesitleride yetersiz eski binalarda bir buzdolabı bir fırın birde çamaşır makinesi çalışırken şimdi çok daha fazla yük aynı kabloya biniyor ehiliyetli bir usta ile tesisatı kontrol ettirmek doğru ve gelecekte sıkıntı çıkartmayacak hale getirebilir
yetersiz kablo kesiti ev yangınlarında başlıca sebeplerden biri
enkısa sürede tesisatınız kontrol ettirin

Binanın girişindeki panoda kaçak akım rölesi var, evimizde ise malesef topraklama yok eski ve ne yazıkki yani her şey yarım yamalak.

Topraklama olmasa da kaçak akım olsun. Sizi korur. Aşağı panodaki yangın koruma mı yoksa 30 ma lik mi ?

Son düzenleme:
Topraklama olmasa da kaçak akım olsun. Sizi korur. Aşağı panodaki yangın koruma mı yoksa 30 ma lik mi ?
30ma'lik mevcut alt katta onu da panoda yangın çıkmıştı 10 sene kadar önce de öyle taktılar yoksa muhtemelen orada bile yoktu malesef. 6mm'lik kablonun klemensle ekini yapıp uzattıktan sonra o hatalı farklı mm kablo ile yapılan ekleri de attım ve hepsini 6mm kablo ile uzattım daha sağlıklı oldu. Maddi durum el vermedi şimdilik kaçak akımı es geçmek gerekti malesef. Size saygılarımı sunuyorum değerli yorum ve zamanınız için.

20 sene az bir süre değil. Aşırı akım çeken cihaz varsa kontakları daha kolay aşınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…