Bosh kurutma 7 s su alanındaki metal sensör

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan işçi74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

işçi74

Üye
Slm..
7 s kilolıuk kurutmam var, sık sık filtre arızası veriyor,komple evap, kondesen söküp temizlediğim de,bir yıl filtre arızası vermiyor,altta su hazinesinde, iki ucu metal sensör var, ne amaçla kullanıldıgını ve nasıl omaj değerini okurum, saglamlık için bulamadım,sensörden şüpheleniyorum.söktüğümde drenaj pompasını için mi diye dışarda bardağa su koyarak test ettim, pompayı devreye almadı.
cevaplar için şimdiden teşkler ederim.

Bahsettiğin sensör drenaj pompasını çalıştırmak içindir. Drenaj pompasının ucu kıyafet tüyü (kav) ile dolmuş olabilir. Genelde pompa arızalanır.

Bahsettiğin sensör drenaj pompasını çalıştırmak içindir. Drenaj pompasının ucu kıyafet tüyü (kav) ile dolmuş olabilir. Genelde pompa arızalanır.
Hocam düşük voltajlı bir pompa ama dışarıda test ettim , ğüçlü, su alttan pompaya ğirdiğinde, ğöbeği şamadıralı ğibi hafif yukarı kalktığında devreye ğidiyor,
Sensörle alakası yok sanırım,çünkü test ettim, o sensör ne işe yarıyor bulamadım.

Sensörü suya temas ettirdiğinde kurutma makinesi çalışır vaziyette miydi ve ne kadar süre bekledin?

Sensörü suya temas ettirdiğinde kurutma makinesi çalışır vaziyette miydi ve ne kadar süre bekledin?
Tam bir dakika hocam

Evet çalışır vaziyette, içinde çamaşırda vardı

Artı eksi ucla çalışan bi sensör,arkadaş bulanık sensörü dedi ama pek ihtimal vermedim

Önce çalıştırdım, zaten kısa süre kendisi otomatik yapıyor, duruyor, bir süre sonra klima devreye ğiriyor, dışarıda metal sensörü suya soktum, tam bir dakka bekledim, ğirmedi devreye pompa, az bir süremi hocam!

Hocam bunlarda hava akışını kontrol eden sensör varmı?

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri