Blue Pill STM32, Mitsubishi FX2N PLC’ye dönüşüyor

Erolcum

Üye
Forumdan @leo46 nın önerisiyle, bir italyanın youtube videosunu inceledim. Ve harika bir plc firmware’i olduğunu keşfettim. Firmware’i yazanın Ruslar olduğunu da keşfettim. 3 dolarlık plc olur mu demeyin adam yapmış gerçekten. STM32F103 ile Pico’yu sollayan çok iyi bir plc yapmış Rus. Yazımdan detayları öğrenebilirsiniz. Youtube da yarın yüklerim.

merhaba paylaşım için teşekkürler giriş sayısını çoğaltmak için bir yöntem varmıdır?
fx2n-20mr gibi versiyonları gördüm sizin paylaşımınızdan sonra inceledim de

merhaba paylaşım için teşekkürler giriş sayısını çoğaltmak için bir yöntem varmıdır?
fx2n-20mr gibi versiyonları gördüm sizin paylaşımınızdan sonra inceledim de
merhaba, stm32F103 kartında (ben bluebishi diyorum) sadece programlama için kullanılan usb portu dışında 2 adet daha uart yani seri port bulunuyor. Modbus rtu destekleniyor. Her iki uart da ister master ister slave olabiliyor. (ilk firmware yüklendiğinde her iki port da varsayılan olarak slave oluyor) Özetle modbus ile birden fazla kart haberleşerek giriş/çıkış sayısı artırılabilir. Siz nasıl bir proje için düşündünüz veya aklınızda bir proje var mı ?

Küçük kapsamlı bir makine kontrolü için giriş sayısı yetersiz kalacak rtu ile giriş sayısını artırma yoluna baş vurmak en doğrusu olacak bencede teşekkürler

Merhaba Erol bey size bir sorum daha olacak
One wire haberleşme nasıl yapabilirim
ve analog giriş çıkış için pinler mevcutmu blogdaki yazınızda göremedim yok ise onları damı rs485 ile çözülecek

merhaba, 1-wire için 3 bacaklı transistöre benzeyen DS18B20 sıcaklık sensörünü destekliyor. Onun için de bir yazı yazarım isterseniz. Analog giriş/çıkış desteklenmiyor. Dediğiniz gibi modbus üzerinden analog işleri çözmüşler. Sizin bildiğiniz cihazlar var mı analog giriş çıkış (modbus destekli) ? Emko’nun ürünleri varmış sıcaklık ölçümü için

Açıklayabilir seniz çok harika olur şimdiden teşekkürler
Maalesef analog modbus modüller görmedim bende ama bir çok giriş çıkış modülleri var piyasada plc firmalarının dışında

Emko’nun mosbus rtu destekleyen modülleri tek başına çalışabiliyormuş. Analog çıkış/giriş hepsi var. Ds18b20 sensörlerini hangi amaçla kullanmayı düşünüyorsun ? seracılık için kullanmış rus’lar.

Evet modüller gerçekten çok iyi gözüküyor en kısa sürede denemek için sipariş vereceğim
Destekleriniz için teşekkürler
Küçük çaplı bir Kurutma fırını için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…