Bk 7101 dy inverter motor sürücü kartı

bk 7101 dy beko çamaşır makinesine ait İnverter Motor Kartını anakart olmadan denemek istiyorum, sağlam mı değil mi nasıl kontrol edip çalıştırabilirim? Şimdiden yardımcı olacak ustalarıma teşekkürler.

Makinen kapalı iken sıkma tuşuna basılı tut ve açma/kapatma tuşuna bas.
Test moduna girmiş olacaksın. Başla/beklet tuşuna her bastığında sırasıyla bir işlevi test eder.
İlk bastığında tamburu sağ yöne doğru döndürür. Tekrar basınca Sola doğru.Tekrar basınca sıkma yapar.
Test bitince arıza kodu verir.
Eğer hiçbir tepki yoksa ve her bastığında tambur dönmüyor ise motor kartı arızalıdır. Genelde motor kolay kolay bozulmaz. Selametle.

Cevabın için teşekkür ederim ustam , Maalesef bende sadece kart var deneyebileceğim bir makine yok bu yüzden sormuştum bende, tek başına inverter kartını nasıl çalıştırabilirim

Bu kartın sürücüsü ise, yakından, soket/kunnektör yazılarının net okunabilecek fotosunu gönderirseniz belki birşeyler yapılabilir.

Kart üzerindeki motor faz uçlarını ölçebilirsin. (U. V. W)
Herhangi iki uç arasında kısa devre varsa kart bozuktur.

Çok teşekkür ederim ustalarım, Aurdino ile dışarıdan pwm sinyali vererek çalıştırılabilir dedi yapay zeka, bide öyle deneyeceğim bakalım.

Yapay zekanın verdiği öneriye göre, yapacağın denemenin sonucunu bizlerle de paylaşır mısın?

Denedim fakat kart çalışmadı belki de denediğim kartın kendisi arızalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…