birim fiyat listelerindeki değişiklik/rögar

yvzux

Üye
85.890.1101 Toprak Kablo Kanalı Yapılması m3 1.234,11

Aynı toprak kanalın içindeki farklı kabloların analizlerinden birinde kanal, rögar bedeli ayrı ödenir yazıyor diğerinde geçit, güvenlik boruları her nevi malzeme bedeli dahildir yazıyor (LIYCY ve NYY kablo aynı rögar içinde). 2024e kadar montaj fiyatları döşeneceği yere göre farklılık gösterdiğinden bu sene ayrı bir kalem olarak eklenmesi gerekiyor diye anlıyorum.
tedaşın eklediğim pozu üzerinden ek fiyat mı yapılması gerekir? konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen

Tedaş kısmında 2025 öncesi bir kablo için ana kablo kazı dahil bir kalem(40,60,80 dışında genişlik ve derinlik, tuvenan ilaveleri ayrıca) , diğeri aynı kanala ilave döşenen şeklinde idi, artık kazı kesitinin hacmi hesaplanıp ayrı, kablo ÇŞB gibi tek kalem giriliyor. Tuvenen malzemeli kanal ise onun pozu ayrı idi. Tabi bu dediklerimiz TEDAŞ ın standart kesitinde geçerli, kesit farklı ise yada beton zarf vs yapıyorsanız İnşaat pozları ile ilerlemeniz uygun olur. Böylesi daha güzel oldu bence.

siz olmasanız ne yapardım bilmiyorum... çok iyisiniz çok teşekkürler

85.890.1101Toprak Kablo Kanalı Yapılmasım3
35.160.7435100X100X100 cm (iki parça beton kapaklı)Ad
43.527.1001Çapı 150 mm HDPE Koruge boru döşenmesiMT
85.890.1109Kablo Kanalı işaret plakasıAd

Bakabilir misiniz acaba bu kısım için eklemem gereken başka kalem var mıdır? tedaşın poz tariflerine erişemediğimden kanal montajına dahil edilenler nedir göremiyorum. Standart boyu aştığı için tuğla, beton blok vs eski poz tarifinde verilenleri ayrı ayrı mı girmek gerekir

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mümkünse projenin tamamını atar mısınız, bu şekilde olmaz, burada inşaat pozlarını kullanmanız daha uygun olur. Kazı ayrı, kum ayrı, grobeton ayrı, hatta rögar için başka detay varsa demir, kalıp ve beton ayrı girilmeli. Teknik şartnamesinede bakmak lazım. 150 lik pe boru dediği boru pis su tesisatında kullanılan borumu. Çalıştığınız yerde İnşaat Mühendisi varsa size daha iyi yardımcı olur.

Son düzenleme:
Elektrik paftasına ait durumlar, pe kablo borusu olarak kullanılıyor, saha içi kablolama dağıtımı yapılıyor. Rögar da hep kullandığımız özellikte.
Projenin tamamında pe boruyla kanallara giden kablo listesi var.
Tedaş şartnamesiyle kanal içinde bulunan boru ve kabloları dahil ederek alan ve hacim hesabı yapabiliyorum.
Toprak kablo kanalı yapılmasında sadece montaj fiyatının olup malzemeyle ilgili bir fiyatlandırma dahil edilmemesi durumları karıştırıyor açıkçası. Mesela işaret plakası, 15 cmlik konulan beton bunların uygulamada kesinlikle var olması gerekiyor. Hepsi bir bütün müdür montajda ya da ayrı mıdır bilemiyorum

Kusura bakmayın yoğunluktan dönemedim sizlere. İnşaat pozları elektrik pozlarında kullanılmaz diye bir şey yok, ihtiyaç varsa kullanılabilir, usül böyledir. Sizin kesitiniz tedaşın kesiti değil, şevsiz bir kazı ve içerik farklı durumda. Bu sebeple tedaş pozları kazı için uygun olmaz. Genelde bu tip kesitlerde pvc pis su borusu kullanıyorlar, pe boru olması enteresan. Ekteki dökümanı okursanız inşaat ile ilgili bir arkadaştan neden destek almanız gerektiğini anlarsınız.

Ekli dosyalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…