Arduinolar Arası GSM İnternet İle Haberleşme

Katılım
27 Nis 2021
Mesajlar
108
Puanları
1
Konum
ORDU/ÜNYE
Herkese merhaba, iki arduino veya esp32 yi gsm internet ile haberleştirmek mümkün mü? Aklımdaki şey aslında şöyle: Evimdeki modülde bir esp32 olucak ve bu esp modeme wifi ile bağlanarak internete erişebilecek. Elimdeki modülde de aynı şekilde bir esp yada arduino olucak ama internete quactel m95 ile bağlanacak. Bu iki modülü birbirleri ile nasıl haberleştirebilirim ? TCP/IP kullanılıyormuş bunun gibi şeylerde galiba ama TCP/IP ve internetle ilgili pek tecrübem yok.
 
Bunun için iki yol var ya internet sağlayıcısından evdeki IP adresini statik hale getirtip evdeki ESP yi webserver olarak kullanabilirsin, ya da ucuz yollu bir hosting firmasından server satın alarak iki cihazında aynı servera bağlanarak veri değiştirmesini sağlayabilirsin.
 
MQTT protokolü ile haberleşebiliyormuş galiba. TCP/IP için aynı ağa bağlı olması gerekiyormuş. MQTT'de araya bir RPİ koyuyorlar ama hala araştırıyorum bakalım.
 
İki cihazı da, sabit ortamdakini evdeki internet ile, sahadakini bahsettiğiniz gibi gsm modul ile internete çıkarabilirsiniz. Fakat birbirlerini görebilmeleri için buluşacakları bir buluşma noktası olmalı! MQTT, Adafruit, RemoteXY gibi protokol ve aracılarla cihazların herbirine ayrı ayrı erişilebilir. TCP/IP ile erişebilmek sabit İP'ler almadıkça imkansız gibi. Çünkü İP sürekli değişecektir. Ayrıca sanal İP dolaysıyla erişim daha da zorlaşmaktadır. DDNS kayıtı yaptırılarak İP öğrenilebilse de sanal İP'ye erişmek imkansız olacaktır. İP'den bağımsız bu tür erişimlerde cihaz ile dış aracı sunucu/arasında oluşturulan bir protokolle erişim sağlanır. Akıllı cihazlar, qrcode'lu kamera kayıt cihazı ve kameralara bu yöntemle erişilir.
Ayrıca TCP/İP ile erişiliyor dediğiniz zaten internettir. İnternet ağındaki milyarlarca cihaz bir İP ile ağın bir elemanıdırlar.

 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,738
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst