Sağolun Araçta direksiyon tuşlarını var canbus ayarlarını yaptığım zaman kontak açıkken çalışıyorlar Kontak kapattı iken tuşlar çalışmıyor. Ama multimedya kontağın kapandığını algılamıyor akım çekmeye devam ediyor. Pens ampermetre ile aküden ölçtüğümde 0,5-0,7 amper akım çekmeye devam ediyor araç kapalı iken.Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızı stop ettiğinizde multimedya otomatik kapanıyor mu ? Daha doğrusu kapanmaz ama standby moduna geçer. Yani aracı tekrar çalıştırdığınızda hemen açılması için. Aracımda yıllardır multimedya kullandım hiç aracın aküsünü bitirmedi. 10 gün hiç kontak açmadığım zamanlar bile oldu.
Bu arada aracınızın direksiyonunda müzik ünitesini kontrol eden tuşlar var mı ? Onlar yoksa canbus a gerek bile yok. YAni Multimedya canbus olmadan da çalışır. Sadece direksiyondaki teyp kontrolleri çalışmaz.
Gelen Kutu içinden iki ayrı soket çıkıyor, biri canbus için soketi soketine bağlanacak şekilde diğeri kabloları bir tarafı multimedya diğer tarafta boşta. Canbuslı kablo demetinde sarı kablo Yok uçların hepsi soketine gideriyor Kablo yerlerini kontrol edeceğim gündüz resmini atmaya çalışırım. Benim araç tesisatımı kontrol ettiğimde sadece direk +12V geliyor Kontak açıkken başta +12V yok bu yüzden bende Cambus modülü bu bilgiyi gönderiyor diye tahmin ediyorum. Ama multimedya üzerinde ayarını bulamadım,Soketin araca giren kısmındaki sarı ve kırmızı kabloların dibine iğne sokup kabloların yerini değiştir, muhtamelen kontak ile batarya kablosu yanlış gelmiş, ben de aynı durumu yaşadım. Kabloları kesmeye gerek yok dediğim gibi soketin kablo kısmından iğne ile tırnağına dokununca kablo çıkıyor, youtubeda vardır ordan bakıp yapabilirsin.
Ben sizin durumda kalmamak için multimedyayı sigorta üzerine multimetre ile amper ölçerek test ettim,
Çalışırken 1.5 amper civarı,
kontak kapattıktan sonra 3-5dakika sonrasına kadar 0.35 ila 0.5 amper,
Sonrasında ise 17 miliamper akım çekiyordu.
Kontağı kapattıktan sonra otomatik ekranın kapanması lazım. ve açıldığında da uykudan uyanması lazım, sıfırdan açılmaması lazım
Kapalı olmasını detaylandırmamışsınız, yani multimedya ekran siyaha dönüyor mu kontağı kapatınca ? Ayrıca kontağı kapattıktan sonra 500-700 ma çekmesi oldukça fazla, o kadar çekmemeli.Sağolun Araçta direksiyon tuşlarını var canbus ayarlarını yaptığım zaman kontak açıkken çalışıyorlar Kontak kapattı iken tuşlar çalışmıyor. Ama multimedya kontağın kapandığını algılamıyor akım çekmeye devam ediyor. Pens ampermetre ile aküden ölçtüğümde 0,5-0,7 amper akım çekmeye devam ediyor araç kapalı iken.
benim mesajımı okuyunuzKapalı olmasını detaylandırmamışsınız, yani multimedya ekran siyaha dönüyor mu kontağı kapatınca ? Ayrıca kontağı kapattıktan sonra 500-700 ma çekmesi oldukça fazla, o kadar çekmemeli
Şöyle izah edeyim kontağı hiç algılamıyor ben dokunmatikten kapatsam bile akım çekmeye devam ediyor. Evde güç kaynağı ile denedim kırmızı ve sarı kabloya + 12V verdim, siyah kabloyu - ye bağladım cihaz açıldı 550-850 ma arası akım çekiyor. kırmızı kabloyu çeksem dahi açık kalmaya devam ediyor sadece kırmızı kabloya verirsem cihaz açılmıyor, sarı kablodaki enerjiyi kestiğim zaman kapanıyor kırmızı kabloya 12v verdiğim sürece hafıza gitmiyor.Kapalı olmasını detaylandırmamışsınız, yani multimedya ekran siyaha dönüyor mu kontağı kapatınca ? Ayrıca kontağı kapattıktan sonra 500-700 ma çekmesi oldukça fazla, o kadar çekmemeli.
Ekran uyandırma kablosu araçlarda multimedyada genelde kırmızı renk olur. Araç kısmında da ACC moduna karşılık gelen yani siz kontağı açınca elektriğin geldiği kablo. O kablonun soketlerde doğru şekilde eşleştiğinden emin olun. Bunu multimedya araç kontağın kapandığını algılamıyor dediğiniz için yazdım.
internette araştırma yaparken böyle sorunları gördüm çoğu canbus sisteminin araç haberleşme ile çalışmasıyla alakalı diyor ama benim başıma gelmedi.Kolay gelsin arkadaşlar benzer bir sorun bende de var araç multimedya (TS7) bağlantısı sonrası uzaktan kumanda kapıları bazen açıyor bazen anahtar ile açıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?