Anolog Vumetre Bağlantısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koray79

Üye
Merhaba Anolog vumetre için elektronik devre gerekiyormu.? Her hangibir devre şeması bulamadım Elimde stereo anolog vu metre var bunu nasıl bağlayabillirim.

Analog vu metre esasen bir galvono-metredir(çok zayıf akımları ölçebilen bir tür gösterge). Sürmek için bir redresör devresi ve bir kondansatöre gerek duyar. Ampliden elde edilen sinyal redresöre girilir. Redresörün çıkışı da analog göstergeye bağlanır. Aslında devre gayet basittir. Daha zayıf sinyaller ölçülecekse opamplı veya transistörlü bir devreye ihtiyaç vardır.

Ta 7318 p entegresi bu tarz göstergeleri sürmek için geliştirilmiş bir parçadır. 40 dB lik bir dinamik alana sahip olduğu veri sayfasında belirtilmiştir.

1. VU metre olarak yapılmış Analog ibreli panel metrelerde logaritmik skala vardır, voltaj gibi linear değerleri doğru göremezsiniz.
Ancak skalayı değiştirebilirseniz kullanılabilir.

2. Analog ibreli VU metre olarak kullanılan panel metrelerin akım ihtiyacı genel olarak:
50 uA - 200uA (mikroamper, tam sapma) arasında olur.
Voltaj ölçmek için seri direnç yeterlidir. (Hesaplama kısmına sonra bakarız)
Panel metre tam sapma akımı = 100 uA diyelim , 180k (direnç) + 100k (pot) seri bağlarsanız, 250k değerine ulaştığında tam sapmayı görüsünüz.
Trimpot size hassas ayar imkanı sağlar, daha sonra toplam değeri ölçerek sabit direnç takabilirsiniz.

Önemli: Seri direnç değeri büyük olarak başlatılmalıdır, aksi takdirde metreyi bozarsınız.

Son düzenleme:
Eski bir kasetcalardan çıkma

Ekli dosyalar

• 20260311_113100.webp
    210.7 KB · Görüntüleme: 16
  • 20260311_113107.webp
    224.9 KB · Görüntüleme: 16
Ben yanlış anlamışım, sizin önceki prıojenizde kullanmak için

"VU metreyi Voltmetre olarak kullanabilirmiyim diyorsunuz sandım.

Mesele anlaşıldı, isteğiniz, en basitinden VU metreyi kullanmak:

Diyotları Germanyum kullanırsanız daha doğru olur.
Veya:

Daha profesyonel bir çözüm isterseniz.
Osilaskobunuz varsa "kırpılma" seviyesinin altına ayarlıyabilirsinzi
(Veya kulağınıza güveniyorsanız ayarlayabilinir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…