Teşekkürler efendim ancak alıcıyada ihtiyacım olacak bunu eski tvlerdeki parçalar ile yapmam mümkün mü acaba elimde iki adet tüplü bir adette plazma tv mevcut bunlardaki tuner ile bir şey çıkarmak mümkün müdürİşin tekniği eski TV vericileridir.
Görüntü için 10MHz band genişliğine sahip 250mW lık basit bir verici yeterli olacaktır.
PAL sistem için 625 satır NTSC için ise 475 satır veri işlenmesi gerekir.
PLAY STATION 2 ler DVD formatında oldukları için çözünürlüğü 576P dir. PAL sistemlerde rahatlıkla gönderilebilir.
Ses zaten TV yayınlarında olduğu üzere FM modülasyonu ile verici frekansına bindirilir.
Alıcı yapmak oldukça zordur. Analog bir TV zaten bir alıcıdır. Demekki 250mW civarı basit bir TV vericisi yapmak sorunu halledecektir.
PAL formatında video modülasyonu ve ses için FM modülasyonu, bu tür analog devre dizaynı gerçekten zordur.
Hazır cihaz almak en doğrusu, mesela Aliexpress ten:
Ekli dosyayı görüntüle 114616
Türkiyedeki renk formatı PAL-B dir.
Seçiminizi ona göre yapın.
Teşekkürler ama Arduino vb. Bir mikro kontrolcü ile yapamaz mıyım acaba alıcı için gerekli parçalar eski televizyonlardan çıkar diye umuyorumDoğrusu; hazır cihaz almaktır.
Yüksek teknoloji ürünüdür.
Hobi amaçlı hazırlanması, yapımı zordur.
Maliyeti parça temini, hazır cihazın çok üzerinde olacaktır.
TV yi olduğu gibi kullanman lazım.Teşekkürler efendim ancak alıcıyada ihtiyacım olacak bunu eski tvlerdeki parçalar ile yapmam mümkün mü acaba elimde iki adet tüplü bir adette plazma tv mevcut bunlardaki tuner ile bir şey çıkarmak mümkün müdür
Teşekkürler hocam ancak ürünü monitörlerde bağlamak istiyorum tuneri eski televizyondan soksem ara frekans katı için şema atabilir misiniz acaba olmaz derseniz mini uydu alıcıları var onlar ile çözebilirim. Acaba TV vericisi için elinizden şema var mıTV yi olduğu gibi kullanman lazım.
Yoh kullanmam dersen bir tuner bir de TV arafrekans devresine ihtiyacın var. Bunları yapmak da kolay değil.
Elimde hiç şema kalmadı. Benim PC ve tüm dökümanlarım yandı.Teşekkürler hocam ancak ürünü monitörlerde bağlamak istiyorum tuneri eski televizyondan soksem ara frekans katı için şema atabilir misiniz acaba olmaz derseniz mini uydu alıcıları var onlar ile çözebilirim. Acaba TV vericisi için elinizden şema var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?