5kW elektrik tesisatı yardım

ALPSEA35

Üye
Katılım
23 Tem 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba değerli ustalarım, abilerim ve kardeşlerim. Elektrik myo mezunuyum.
Öncelikle uğraştığım iş kripto para, gpu mining. Belki bilenler vardır.
Eski bir yazlığımız ve çok eski elektrik tesisatı vardır. Çalışacak olan makineler: bilgisayar anakartına bağlı çoklu ve güçlü ekran kartlarıdır. Şuan için elimdeki sistem 2kW çekiyor ve her geçen gün yeni cihazlarla beraber çekeceği elektrik de artıyor. İzmir sıcağından kurtulmak için cihazlarımı daha serin olan yazlığa taşıma kararı aldım bir odayı soğuk hava odası yapacağım.

5kW rahat rahat fişe takıp kullanacağım bir tesisat çekeceğim.
Önerilerinizi bekliyorum:
Kablo: ?
Sigorta: ?
K. A Rölesi :
? gerek duymuyorum ( bilgisayarlar çat diye kapanmamalı ) Psu'lar +80gold sertifikalı ve hertürlü koruma röle sigorta mevcut. Gerekli olduğunda kendi kendini kapatma özellikleri var.
Kablo bağlantısı: Ana direkten küçük bir direğe kablo geliyor ve küçük direkten çekip direk sayaca/panoya gireceğim. Temiz tesisat olacak anlayacağınız.
TAVSİYELERİNİZ VE ÖNERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYACAĞIMI ANLADIĞIM ZAMAN USTAYA YAPTIRACAĞIM. AMA ŞUAN İÇİN KENDİM YAPMA TARAFTARIYIM. OKUL ZAMANLARINDA HAYATTA KALMAK İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ FAZLASIYLA ÖĞRENDİM :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bize kabloyu bağlayacağın pano ile fişin metrajını yazmalısın.
kablo metrajına göre kesit belirlenecek.
Sistemim monofaze dir diye düşünüyorum 25 A Sigorta ve bu amperin üzerinde kesit (metraja göre daha az çıksa bile) kullanabilirsin.
bence gerek duymalısın. TT Sisteminde hem zorunlu hem de hayati öneme sahip. Ama bilgisayarların da zırt pırt atmaması gerek. Kesintisiz güç kaynağı bağlayabilirsin. Sağlıklı bir devre öyle zırt pırtta atmaz.
 
direk ile pano arası 10m @ panodan prize 5m olacak.
evet ev monofaz. 30A sigorta düşünüyordum ileriye dönük olsun diye..
( ayrıca tesisat bitişinde pano/sayaca kendim bağalantı yapmam yasal mı yoksa elektrik şirketinden eleman mı çağırmam gerek )??
 
tamam o zaman 4 lük kablo çek işini görür.
 
( ayrıca tesisat bitişinde pano/sayaca kendim bağalantı yapmam yasal mı yoksa elektrik şirketinden eleman mı çağırmam gerek )??
sayaç mühürlü ise mührü dağıtım şirketi personelleri açabilir. Tedaş ayrıca sizden tadilat (güç artışı) projesi isteyebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,185
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst