2.2kw dalgıç sürücüsü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DgnGlc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DgnGlc

Üye
Arkadaşlar merhaba. Benim 2.2kw dalgıç pompayla çalışan bir kuyum var. Jeneratörle kondansatör bağlı olarak monofaze olarak çalışıyor. Güneş paneliyle kullanmak istediğimde Tommatech marka bir sürücüyle kondansatör olmadan bağlantı yapıp 3x220v besleme olarak kullanabiliyorum.

Benim öğrenmek istediğim 220v giriş, 3x220v çıkışlı normal bir hız kontrol cihazı bağlasam 3 - 3.5kw devamlı güç üretebilen bir jeneratörle pompayı çalıştırabilirmiyim. Büyük jeneratörle kalkışta çok zorluyor normalde. Sürücü yumuşak kalkış yapmış olacak.

Bu dalgıç pompanın etiket resmini ekleyebilir misiniz?
Etiket resmi yok malesef 90metre kadar yerin altında. Altta eklediğim videoda aynı benim kullandığım pompanın markasından kullanılmış. Çin malı ama ithalatcı firma kendi markasını yazmıştı.

kolay gelsin
önce doğru mu anlamışım
1 senin dalgıç pompan var 90 metrede çalışıyor
motor trifaze sen onu kondansatörle monofaze çalıştırıyorsun çünkü jeneratörün monofaze doğru mu
doğru ise
dalgıçtan yukarıya kaç adet güç kablosu geliyor 2,2 kw dediğine göre 1 adet 3 x kablo gelmesi gerekir doğru anlamışmıyım
peki senin motor aşağıda yıldız bağlı ise öyle olduğunu düşünüyorum sen bu motora 380 vermen gerekirken 220 volt veriyorsun yada motor bağlantılarını aşağıda üçgen olarak değiştirdin şimdiye kadar yanmadığına göre öyle olmalı şayet bu şekilde ise dediğin gibi 220 voltta çalışan sürücüler ile çalıştırabilirsin neticede güneş panelinin sürücüsü ile çalıştırmışsın jeneratör gücün 3 3,5 kva değil 5,5 kva olmalıdır çünkü 3 kva anma gücünde 2.4 KW maksimum çıkış verir senin motorunda indüktifi olacak verimi olacak demerajı olacak yani yetmez kısaca böyle tekrar kolay gelsin

Monofaze motor içinde 2 sargı trifaze motpr içinde 3 sargı bulunur.

Teknik açıdan monofaze motoru trifaze sürücü ile çalıştırmak bana mantıklı gelmiyor. Trifazenin bir fazı akım çekmez. İki faza yüklenir gibi geliyor.

Alengirli işler. Motor etiketi faydalı olacaktı bazı şeyleri netleştirmek için.

Pompayı alırken 220v jeneratörle çalıştıcam dediğimde bunu vermişlerdi. Kablosu evet içinde 3tane var. Güneş paneli sürücüsüne bağlarken kondansatörü söküyorum. 3 kabloda sürücüye bağlanıyor. Yıldız üçgen bilmiyorum ben birşey yapmadım. 3 senedir çalışıyor pompa yanmadı.

Tommatech sürücünün bilgileri veya fotoğrafı varmı

Ben monofaze olarak biliyorum ama anladığım kadarıyla 3x220v bağlandığında trifaze oluyor. Kondansatör bağlayıp 220v olarak sattılar galiba bana. Trifaze olduğunu varsayarsak şu başlangıçta istediği 3x fazladan lazım olan gücü sürücü yumuşak kalkış yaparak düşürebilirmi. Solarda oluyor benim 6 panel toplasan 3kw bile etmiyor ama kalkış yapabiliyor.

motor sanki trifaze sen onu kondanstörle monofaze çalıştırıyorsun diye anladım hala da ısrarcıyım
jeneratör gücün nedir 3 3,5 kva bayılır 5,5 kva olsa kaldırır diye düşünüyorum

sürücüler ile yol vermede motor gücünün 1,2 katı büyüklüğünde jeneratör seçilir
senin jeneratör 3,5 kW değil 3,5 kVA arada fark var yanlış telafuz ediyorsun

başka bir başlıkta sormuşsun dalgıç pompam az su çıkarıyor diye trifaze motoru monofaze çalıştırırsan güç kaybı yaşaman normal bu arada motorun üçgen bağlı olmalı yıldız bağlantının en kısa zamanda üçgen bağlantıya dönüşmesi gerek motorunuzun sağlamlık kontrolünü yaptırınız bu şekilde çalışma dalgıç pompanızın akıbeti için hayırlı gözükmüyor.

Tommatech sürücünün bilgileri veya fotoğrafı varmı

sürücüler ile yol vermede motor gücünün 1,2 katı büyüklüğünde jeneratör seçilir
senin jeneratör 3,5 kW değil 3,5 kVA arada fark var yanlış telafuz ediyorsun
Benim şuanki jeneratör 8kva ama taşıma arabaya sığdırma sorun. Araya sürücü takıp daha ufak jeneratörle çalıştırabilirmiyim onu öğrenmeye çalışıyorum. Dalgıç pompanın broşürünü buldum aldığım kişinin internet sitesinden ordada yazıyormuş 220/380.

Ben hiç az su çıkarıyor diye sormadım. 3 senedir zaten jeneratörle çalışıyor. Ara güneş panelleriylede kulandığım oldu. Konu baya çorba oldu. En iyisi 2.el bir sürücü ayarlayıp kendim deneyeyim. Elimde bir sürücü var ama 1.5kw 2hp. Ben 3hp bulayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…