160W transformatör bulamıyorum

Iammy

Üye
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
20
Avizem için transformatör lazım 12v 160Wlık Türkiye'de bulamıyorum evdeki avizelerden 3 ünde bu transformatörlerden var. Biri gitti diğer ikiside gitti gitcek gibi titreme yapıyorlar. Aliexpress tarzı yerlerde var sadece bu tarz bir malzemenin Türkiye'de buluması lazımdır herhalde nerden bulabilirim bilginiz var mı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
12 volt 16 amper led trafosu kullanın.

Elinizdeki nasıl bir trafo bulunamıyor? Bir etiket görsel paylaşır mısınız?
Elimdeki trafo DC dönüştürme yapmıyor. Aç
images.jpegbu resimdekinin 160w lığı
 
Lambalarınız halojen ise ister dc olsun ister ac farketmez. Özel bir lamba değilse dc de kullanabilirsiniz.

https://ty.gl/5snn1e3npf

Linkte 200 wattlik bir trafo. Ama iç görseli yok. Satinalmadan önce sorulmasında fayda var.
Boyutu paylaşılmış bana uyuyor gibi gözüküyor sipariş verdim bakalım.
LED trafoları boyutları çok büyük avizenin içine sığmaz büyük ihtimal
 
Daha elime ulaşmadı ulaştığında paylaşırım
Elime ulaşalı baya oldu ama yazamadım kusura bakmayın. Satış resminin aynısı bir kutu geldi kutunun içinden istediğim şekilde bir transformatör çıktı.
IMG_20230213_131715.jpg

Bu şekilde montajını yapmıştım. Ürünün veya kutunun hiçbir yerinde hangi taraf 220v hangi taraf 12v belirtilmemiş. Transformatörden iki adet kırmızı kablo iki adette örgülü kablo çıkıyor. Transformatörün dış kabını söküp devreyi biraz inceledim önceki transformatörle karşılaştırdım falan derken kırmızı kabloların 12v çıkışı olduğuna karar verdim ve resimde de görüldüğü üzere öyle montaj yaptım bayağıda emin bir şekilde 220v bağlantısınıda yapıp avizeyi yerine monte ettim. Işık anahtarına dokununca güzel bir sürpriz yapıp evin tüm elektriği gitti. Sigortalara baktım hepsi normal, apartman girişindeki sigorta atmış onu tekrar açtım. Avizeyi tekrar söktüm bu sefer; kırmızı kablolar 220v, örgü kablolar 12v olacak şekilde bağladım trasnformatörün bozulup bozulmadığından emin olmadığım ve avizeyi tekrar söküp takmak çok uğraştırıcı olduğu için bir 220v kablolarını direk bir prize sokup deneme yaptım sorunsuz şekilde çalıştı yerine tekrar monte ettim şuan sorun yok.

Avizenin üstünde önceden 7 adet 20w halojen G4 ampul vardı 160w transformatör besliyordu daha sonra 6w lık G4 LED ampuller kullanmaya başladım üstünde 160wlık transformatör bozulunca nasılsa 6wlık LED kullanıyorum 6x7 den 42w çeker deyip bulabildiğim en küçük ucuz transformatör 120w olunca ondan aldım ama pek söylediği gibi çıkmadı 6 tane LED ampulü sorunsuz çalıştırıyordu ama 7. yi takınca titreme yapmaya başlıyordu.
Şuanki 200w lık sorunsuz çalıştırıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst