Şemadan Breadborda çevirme

yldrm byzt

Üye
Şema okuyup uygulama konusunda epey eksiklerim var.
Bu şemadaki CD4060 entegresinin dördüncü, onbeşinci ve birinci pinlerinin
BC337 transistörün base önündeki R3 koruma direncine kadar olan bağlantısını bilemedim.
Bilen forum arkadaşlarımdan aşağıdaki şemanın en azından dediğim kısmının breadbordda nasıl olması gerektiğini çizebilirse memnun olurum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
4011 entegresinin iç kapıları resmedilmiş 4060 entegresi gibi dikdörtgen değil. Kafanı karistirmasin pinleri takip edip baglantilari yap az elemanlı fazla karışık olmayan devre.

Bilgisayarım bozuldu işten güçten sebepli el atamadım senelerdir böyle ve cep telefonu yetiyor.

Sayın by lent,
cevabınız için teşekkür ederim.
4-15 ve 1 nolu pinleri birleştirip de mi transistör önündeki dirence bağlayacağım?

yoksa enteğrenin içinde bu pinler zaten birleşik mi?
Bu pinlerden sadece birini bağlayınca yetiyor mu?
Emin olmak için soruyorum.

Son düzenleme:
Evet bağlantı yapmalısın. Ayak numaraları arasında kırmızı çizgiler hat, dahili bağlantılar diagramda yer alır şemada olmaz.

Ayrıca 4011 in besleme uçları belirtilmemiş onları unutma

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim by lent.
Yarın komponent siparişlerim de gelmiş olur.
İlk işim devreyi kurup çalıştırmak olacak.
Sağ olun.

yalnız devredeki şemada cd4060 entegresi yazıyor.
bu entegrelerin pin sayısı farklı
4011 14 pinli
4060 16 pinli...

Son düzenleme:
Hatayı görüp düzenleme yaptım. Niyetim yatay resim eklemekti gördüğümü de kontrol etmeden ekledim. Bu değişiklik esnasında yazmış olmalısın.

Ben breadboard üzerinde şöyle bir çizim yaptım .Programda simulasyon özelliği çok gelişmiş olmadığı için çalıştırmadı. Tabi siz de iyice kontrol edip board üzerinde devreyi kurarsınız.Hatta vakti olursa by lent arkadaşımız da kontrol ederse daha iyi olur.

Ekli dosyalar

• 4060_4011_bb.webp
    79.9 KB · Görüntüleme: 5
Entegreleri board üzerine yerleştirirken 1.pinlerin konumuna dikkat etmek lazım.

Entegreleri board üzerine yerleştirirken 1.pinlerin konumuna dikkat etmek lazım.
Sayın sasen 1,
çok teşekkür ederim.
breadbord düzenlemesinde hem 4011 hem 4060 entegresi görünüyor.
bana alternatif göstermek için mi koydunuz iki entegreyi?
mümkün ise zahmet olmayacak ise hem 4011,
hem de 4060 için tek entegreli olarak ayırabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…