İzolatör Seçimi Hakkında

SkyGod

Üye
Merhabalar üstatlar,
Eve sokak direğinden elektrik hattı alacağım aşağıdaki görselde kırmızı çizgi ile hattın geliş şeklini ve yaklaşık mesafeleri çizdim.
Garajın arka direği 40x60x4mm profilden oluşuyor. Bu tarz bir durum için hattın geliş şekli, ve profil boru olduğu göz önüne alındığında montaj kolaylığı bakımından da ele alırsak tepe noktası için hangi tip bir izolatör tercih etmek doğru olur?

Merhaba, izolatör kablo tipine göre seçilir . E-80 pin tipi veya makara izolatör olur.

enerji'yi neden yeraltından çekmiyorsunuz ?
dağıtım şirketleri havai hatta artık izin vermiyor diye biliyorum.
yeraltından almak daha sağlıklı.
Söylediğinize katılmakla beraber şu hususlar var:
1- Köy evi ( Havai hatlara izin vermeyeceklerini zannetmiyorum)
2- Kofreye gelene kadar bayağı bir dolanarak kablo sarfiyatı ve kazım işlemi olacaktır. Dolayısıyla yüksek maliyet. Diğer yandan çekmek istesek komşunun bahçesinden geçeceği için arada sınır var ve teller var o da pek mümkün gibi gözükmüyor. Çünkü adamın ön bahçesinin ön tarafından girip, bahçesinin altından geçip iki arazi arası sınırı aşıp kofreye gelecek ve kazım işlemi olacak vs. vs.

Merhaba, izolatör kablo tipine göre seçilir . E-80 pin tipi veya makara izolatör olur.
Doğru haklısınız, o detayı atlamışım;

Hat 2x6 Antigron.

Bu verdiğiniz izolatör çeşitleri AG havai hatlarda en yaygın kullanılan izolatör çeşitleri.
Fakat profil boruya nasıl montajını yapabileceğim hakkında pek bilgim yok. Kablo ağırlığı profil boru üzerinde çekme kuvveti muhakkak yaratacaktır önemli ölçüde zararı olur mu, E80 pinli izolatörü profil botuya montajını nasıl yapabilirim gibi bir takım sorunlar var.

projenizi onaylatmadan masraf yapmayınız

Çap ve röperli krokisi sınırlarınız .
Sayaç yeri tespiti ve direk dikilmesi .
Havayı veya yeraltı kablo ?
Havayı hat ise belki ikinci direk dikilmesi istenebilinir.
Her iki yer için garaj ve ev için enerji izin vermezler. ( tek abonelik )
Elektrik sadece eve alınacak sanırım tek sayaç .
Garaj elektriği uzatma gibi yapılabilir elk enerjisi alınabilir ama yasal olmaz .

İş sıkıntılı yapılacak tesisat tam bilinmiyor
Bilinse dahi elektrik kurumunun dediklerine göre hareket edilecek .
Tüm işi elektrikçiniz çözecek .

Evdeki hesap çarşıya uymaz.
Önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmez.

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…