çevre-site aydınlatma projesi hakkında yardım

saralemrah

Üye
Katılım
1 Şub 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar

projesini yaptıgım
1) 6 bloklu site içerisinde yuzme havuzu sosyal tesıs tenıs kortu var.
2) 60 villadan olusan site içerisinde yer alan sosyal tesıs ortak buyuk havuz basketbol sahası ve botanık bahce

için birkaç soru sormak istiyorum.

-Her iki proje için de çevre aydınlatmsı projesı cızmem gerekıyor.Daha once hıç çizmediğim için elinde ornek proje olan yada bu konuda danısabılecegım dokuman kıtap vs hakkında bılgı vermenızı rıca ederım.
- villa projesınde yaklsık 30 vıllanın ayrıyetten kendıne aıt havuzu var . Bu havuzların dekoratıf aydınlatmaları aıt oldugu vıllaya aıt panodan mı beslemeli yoksa ortak sıte pansundan mı beslemesı yapılmalı.
-normalde mesela 2 blok cızılen bır ag projesınde bına ana panoları ıcın dırek numarası belırtılıp ordan besleme yapılcagı belırtılır.villa projesınde 60 adet villanın ana panoları tek tek dıreklere cekılecegını dusnmuyorum.Muhtemelen sıteye bır trafo kosku koyulacak ve her vıllanın ana panosu o trafoya ırtıbatlandırılacak.Bu konuda görüşünüz nedir?

ozellıkle cevre aydınlatması konusunda forumu taradım ama ıstedıgım bılgıye ulasamadım.genelde cevre aydınlatmasında karsılasılan sorunlar uzerınde konular acılmıs.

yardımlarınızı beklıyorum

ıyı gunler dılerım
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst