Ön Lisans Mekatronik okunur mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Razorxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Razorxx

Üye
Merhaba arkadaşlar 26 yaşındayım ve lise mezunuyum matematik temelim fena degil (saglik meslek) teknik bir Meslek ogrenmek istiyorum bu sene uni sinavina girdim ve On lisans mekatronik bölümünü istiyorum dgs düşünmüyorum sizce mekatronik okunulur mu , bu tarz işlere merakım var kendimi okul dışındada gelistirebilirm ,l plc tarafına ilgim var tavsiye edermsnz istanbulda yaşıyorum is imkanları nasıldir

bilenle bilmeyen bir değil. mekatronik güzel bölüm . plc nin fabrikalarda çok uygulaması var.

okulu bitirdikten sonra özel sektörde mi yoksa kpss ile kamuda mı çalışmayı düşünüyorsunuz? yoksa kendi işinizi mi kuracaksınız?
Kamuyu düşünüyorsanız makine teknikerliği ve elektrik teknikerliğe oranla alımlar daha az.
özel sektörde de çoğu patron mekatronik bölümünden bihaber...

valla af çıktı bende üniversiteye geri dönecem hiçbirşey yapamazsan telekoma girersin telekom genelde elektrik-elektronik mekatronik, bilgisayar ön lisans mezunu alıyor işe çok arkadaşım grdi..

elette okunur ...en onemlı olan en kısa surede saha enstrumanlarını su gıbı içip sureklı guncellenen otomasyon protokollerıne yabancı olmamak ...

Ben 2005-2007 burdur meslek yüksek okulu endüstriyel elektronik bölümü mezunuyum. İlk elektrikçide çırak olarak çalışmaya başladım çıraklık okulu ile başladım, o yıllarda açık öğretim lisesinin varlığını öğrendim açık öğretim elektronik bölümü okudum 4 yıl ardından da sınavsız geçiş hakkımı kullanarak iki yıllık üniversiteye gittim....

O iki yılda öğrettikleri mi diyim öğretmeye çalıştıkları mı diyim her ne nane ise okul bittikten sonra girdiğim iş yerlerinde en az 4-5 yıl okuldakileri unutup gerçek hayattakileri öğreneyim diye uğraştım

Sonuç olarak milletin işsiz kaldığı dönemlerde çok şükür hiç işsiz kalmadım rekor seviyede 24 ayda 27 tane iş değiştirmişim millet dalga geçiyordu ay bitmeden iş değişmişsin hadi her şeyi anladık da bu kadar işi nasıl buluyorsun diye

30 yaşından sonra ciddi bir karar verdim çünkü canıma tak etti bir insan her gittiği iş yerinde maddi olarak sömürge yaşar mı yani sadece ben değil bütün çalışanlar... Kendi kendime dedim ki hiç okulunu okumadığım bir iş olan baba mesleğini öğreneceğim TIR şoförlüğü.

Çıraklığı palazlanması derken 3-4 yıl geçti Allah da nasip etti 2018 yılında izmir büyükşehir belediyesine tır şoförü olarak girdim. Halen de devam ediyoruz. Sonuç olarak bazı şeyler Allahın nasibi kısmeti...

Bu teknik mesleklerin bir de bağımlılığı var insan kopamıyor. Halen daha fabrikalardan çağırıyorlar dişarıdan gidip işler yapıyorum elektrikçi arkadaşlar çağırıyorlar onların işlerine yada onların adıyla işlere gidiyorum falan yani kendini sevdiren kopması kolay olmayan bir meslek .

Ama mekatronik mi ? Evet geçerli bir meslek hem de çok ama piyasası düşündüğünüz gibi öyle plc öğreneyim pic arduino öğreneyim ben bu işi götürürüm şeklinde yürümüyor.

Otomatik kumanda konusunda çok iyi olmak zorundasın, tesisat konusunda iyi olmak zorundasın, motorlar motor sürücüleri özellikle asenkron motor sürücüleri ve servo sürücüler gibi şeyleri artık söylemiyorum bile.

Sonuç bölüm ne olursa olsun kaç yıl olursa olsun hiç olmamasından iyidir. Önemli olan piyasanın istediği seviyede kalifiye olabilmek kendini geliştirebilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…