Ben 2005-2007 burdur meslek yüksek okulu endüstriyel elektronik bölümü mezunuyum. İlk elektrikçide çırak olarak çalışmaya başladım çıraklık okulu ile başladım, o yıllarda açık öğretim lisesinin varlığını öğrendim açık öğretim elektronik bölümü okudum 4 yıl ardından da sınavsız geçiş hakkımı kullanarak iki yıllık üniversiteye gittim....
O iki yılda öğrettikleri mi diyim öğretmeye çalıştıkları mı diyim her ne nane ise okul bittikten sonra girdiğim iş yerlerinde en az 4-5 yıl okuldakileri unutup gerçek hayattakileri öğreneyim diye uğraştım
Sonuç olarak milletin işsiz kaldığı dönemlerde çok şükür hiç işsiz kalmadım rekor seviyede 24 ayda 27 tane iş değiştirmişim millet dalga geçiyordu ay bitmeden iş değişmişsin hadi her şeyi anladık da bu kadar işi nasıl buluyorsun diye
30 yaşından sonra ciddi bir karar verdim çünkü canıma tak etti bir insan her gittiği iş yerinde maddi olarak sömürge yaşar mı yani sadece ben değil bütün çalışanlar... Kendi kendime dedim ki hiç okulunu okumadığım bir iş olan baba mesleğini öğreneceğim TIR şoförlüğü.
Çıraklığı palazlanması derken 3-4 yıl geçti Allah da nasip etti 2018 yılında izmir büyükşehir belediyesine tır şoförü olarak girdim. Halen de devam ediyoruz. Sonuç olarak bazı şeyler Allahın nasibi kısmeti...
Bu teknik mesleklerin bir de bağımlılığı var insan kopamıyor. Halen daha fabrikalardan çağırıyorlar dişarıdan gidip işler yapıyorum elektrikçi arkadaşlar çağırıyorlar onların işlerine yada onların adıyla işlere gidiyorum falan yani kendini sevdiren kopması kolay olmayan bir meslek .
Ama mekatronik mi ? Evet geçerli bir meslek hem de çok ama piyasası düşündüğünüz gibi öyle plc öğreneyim pic arduino öğreneyim ben bu işi götürürüm şeklinde yürümüyor.
Otomatik kumanda konusunda çok iyi olmak zorundasın, tesisat konusunda iyi olmak zorundasın, motorlar motor sürücüleri özellikle asenkron motor sürücüleri ve servo sürücüler gibi şeyleri artık söylemiyorum bile.
Sonuç bölüm ne olursa olsun kaç yıl olursa olsun hiç olmamasından iyidir. Önemli olan piyasanın istediği seviyede kalifiye olabilmek kendini geliştirebilmek.