korumaların transfer kesiciye aktarılması

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar yeni öğrendiğim bir bilgiye göre; fiderin korulamarının transfer kesiciye aktarılabilması, transfer ayrıcısının kapanmasından sonra gerçekleşiyormuş.
transfer ayrıcı kapandıktan sonra korumalar fider kesicisinden transefer kesicisine geçiyor. ama tam o anda transfer kesicisi açık konumda olduğu için transfer kesici kapanana kadar sistem korumasız kalmaz mı?
özellikle tm işletme teknisyeni arkadaşlardan bilgi bekliyorum teşekkürler....
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba sayın ÖKELEK güzel bir noktayı yakalamışsınız teşekkür ederim,transfere aktarma manevrası esnasında sizinde bahsettiğiniz kısa süre içerisindede arıza meydana gelebileceği ihtimali herzaman mümkün olduğu için transfer kesici kapatılıp arızalı fiderin kesicisi açılıncaya kadar geçen süre içerisinde korumalar her iki kesici içinde aktif konumdadır.Arızalı fiderin transfer bara ayırıcısı kapatıldığında korumalar aktarıldı sinyali alındığında bile arıza gelse kapalı olan ana kesici korumaları çalışır ve kesici açar velevki her iki kesici kapalı iken arıza gelmiş olsun her iki kesicide açar.380 KV - 154 KV - 34,5 KV Enh ve fiderlerimizin bulunduğu şalt istasyonunda 380 ve 154 kv da birer tane transfer kesicimiz var, bu manevraları sık sık yapıyoruz.Her ihtimale karşı yanlış bilgilendirme olmasın diye TEİAŞ ın röle Bakım servisine de bu konuyu sordum cevabımızı doğrulatalım düşüncesi ile ... hayırlı işler dilerim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst