bozdulabı çalışmıyor

agabeg68

Üye
Katılım
18 Eki 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
43
merhaba arkadaşlar. eski tek kapılı no-frost olmayan bir buz dolabım var. sürekli buzlanır ben de arada bi temizlerim. dün yine temizledim. buzluğun altında bi tel vardı 2 tane vida ile tutturulmuş o koptu. ben onu tekrar taktım. ama iyi takmış olamayabilirim, acaba o tel buzluğa temas etmeli mi etmemeli mi bilmiyorum.
sonrasında dolap seviyesini 0 dan 1 e aldım çalışmadı. 1-2-3-4-5-6 seviye hiç biri çalışmadı. dolabın iç lambası hala yanıyor. sadece 0-1 arasında tam bire geçerken bi çalışıyor, 1 e geçtiği anda çalışmıyor.
durum böyle arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz.
 
yok mu yardımcı olabilecek birisi? durum biraz acil :/
 
merhaba..
o kopan şey termostatın kuyruğu olabilir. koptu mu yerinden mi çıktı.. dolap çalışmadığına göre kopmuştur.yeni tek kapılı buzdolabı için bir termostat alman ve takman lazım.bulamazsan yada uğraşamam dersen yetkili servis çağır başın ağrımaz.alır takarım diyorsan o da olur. sökerken kablo renklerine soket uçlarına dikkat et . fotografını çek. sonra aynen geri tak.lambanın oradan sökmeye başlayacaksın. gizli vidalar olabilir. o plastik kapak tırnaklıdır. yarın parçacılar açar oradan tek kapılı buzdolabı termostatı al. RANCO olsun. o zamana kadar çalışsın diyorsan termostat giren iki ucu birbirine bağla.toprak kablosunu değil onu AYIR. böylece direkt çalıştır. dolap sürekli çalışacağından ara sıra kendin durdurmalısın .bu işleri yaparken elektrik fişini çek. kolay gelsin.


 
teşekkür ederim mesajınız gayet açıklayıcı oldu. dolapta hiç bi elektronik aksam olmadığı için kendim halledebilirim diye düşündüm. takip ettim kopan kablo topraklamaymış. diğer kabloları da kontrol ettim bi sorun gözükmüyor. bozulabilecek iki şey var birisi arkada çalışan soğutucu, diğeri de dediğiniz gibi termostat. termostatın ne olduğunu da şimdi öğrenmiş oldumm:) bence de termostatta bozukluk var. ucuz 10 TL lik bişeymiş şimdi baktım netten.
teşekkür ederim yardımınız için.
 
rica ederim.aslında yanlış yazdım. termostatın kuyruğu kopsa bile dolap çalışır ;ama sürekli çalışır durmaz. çünkü o kuyruk dediğin bir kılcal boru ve içinde gaz var. o gaz genleşip daralıyor termostatın membranını hareket ettiriyor o da bir kontak vasıtasıyla sistemi açıp kapatıyor.kopuk termostat ucu hiç bir şey algılayıp hareket edemeyeceğinden dolap sürekli çalışmak durumunda kalır.bu durumda da termostatı değiştirmek lazımdır. elektrik bağlantılarını da gözden geçirmekte yarar var sanırım.termostatı yuvasına yerleştirmeden önce kuyruğunu bir miktar açmak lazım ki yerine oturturken zorlamasın. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst