PC de bir satır kod ile DSP (.Net, C++, Delphi vb.)

ceyhanII

Üye
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
389
Puanları
1
Arkadaşlar DSP öğrenmeye çalışırken MathLab veya LabView yaygın olarak kullanılır ama Mitov Software - Video, Audio, Digital Signal Processing(DSP), and computer vision components for Delphi, C++, C# and Visual Basic .NET linkindeki komponentleri kullanarak sinyal, ses, resim , video vb. verileri PC ortamında bir satır kod ile işleyebilirsiniz. Özellikle elektronik mühendisliği öğrencileri veya bu tarz projesi olan birine faydalı olabilir. Komponentler normalde ücretli ama eğitim amaçlı ve ticari olmayan uygulamalar için kısıtlanmamış. İndirip kurabilirsiniz. Satın aldığınızda ise kaynak kodları ile birlikte veriliyormuş. Kurulumda seçerseniz Visual Studio' nun ToolBox' ına otomatik olarak kendi kategorisini oluşturup kontrolleri ekliyor. Yararlı olmasını dilerim.
 
visual basic 6 icinde gecerlimidir..bilgi verebilirmisiniz? tam olarak ne yapabilirim bu kodla onuda soylerseniz cok sevinirim tesekkur ederim..
 
Sn. ceyhanII,

Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz özelliklere sahip bir program ise gerçekten çok faydalı olacağına eminim. Hobi olarak bile uğraşılabilinecek bir programmış.. :)

Saygılar
 
visual basic 6 icinde gecerlimidir..bilgi verebilirmisiniz? tam olarak ne yapabilirim bu kodla onuda soylerseniz cok sevinirim tesekkur ederim..

Sözkonusu sitede inceleme yaptım. MFC, VCL ve .Net (yönetilen kod) ortamları için kütüphane var sadece. Buna istinaden bildiğim kadarı ile C++ (MFC ile) , Delphi (VCL ile) ve .Net (C++, C#, Visual Basic.Net, Delphi.Net, Java#, JavaScript.Net, IronPython, Cobol.Net bu böyle gider ) dışında program geliştirme şansı yok. Windows ortamı için COM bileşenleri olmadığından Visual Basic 6 ve öncesi ile program giliştirebilme olanağı görmedim (Dediğim gibi "bilgim dahilinde". Günümüzde oyle yazılım altyapıları var ki beni yalancı çıkarabilir, ama en azından doğal yolla söylediklerimin doğru olduğu kanatindeyim.)

Evet DSP ile neler yapabileceğine gelince, burada biraz durup nefes alalım. Radar,sonar, ses tanıma , resim işleme (image processing), video işleme, iletişim, hatta ve hatta borsa ve tahvil analizlerinin yapılması için kullanılmaktadır. Somut bir örnek vermek gerekirse LCD televizyonlarda kullanılan görüntü iyileştirme yöntemleri DSP ile yapılır. DSP bir yöntemdir. Gerçek yaşamdan aldığımız verileri (ses, titreşim, radar sinyali vb.) sayılara dönüştükten sonra matematiksel yöntemler kullanarak bu veriyi amacımız doğrultusunda yönlendirmektir. Dolayısıyla çok geniş bir kullanım alanı vardır ve uygun olan her yerde DSP kullanılabilir. Ben ses işlemek için kullanmaya çalışıyorum. Mikrofon ile ses kaynağı arasındaki mesafeyi bulmam gerek.

Siteyi incelersen burada birkaç örnek var, fikir verebilir.
 
bilgilendirme için teşekkürler... Bu programları nereden crackli şekilde bulabiliriz.. Ayrıca kullanılan programların kullanım klavuzlarıda varmıdır.. Bu konuda yoğunlaşmaya çalışıyorum.. Buna istinadende DSPComm ve activeDSP hakkında bilginiz var mı?
 
DSPComm ve activeDSP anladığım kadarı ile ilgili firmaya ait ürünler.

Aşağıdaki linkten DSP ile ilgili okuyamayacağın kadar kitap bulabilirsin;
Digital Signal Processing. Free e-books download.

*******************************************************************
Mitov Software - Video, Audio, Digital Signal Processing(DSP), and computer vision components for Delphi, C++, C# and Visual Basic .NET
Bu adreste de C++, Delphi ve .Net kütüphaneleri var. Masaüstü form tabanlı bir program geliştireceksen bu kütüphaneleri kullanabilirsin.
 
çok sağol.. dspcom >>> dsp communication (bağlantısını sağlayan program)
activedsp >>> dsye bağlı arayüzlerin (akım, gerilim, hız, sıcaklık.. vs) değerlerini almaya yarayan programmış

dediğiniz gibi firmaya ait.. tekrar teşekkürler.. kitapların yararı olacak gibi görünüyor..
 
Ben VC++ biliyorum MFC kütüphanesini kullanmayı bilmiyorum bu farklı bısey mı yanı sadece C++ ile olmuyor? yada ne bilim baska bır arayuz ıle. bildigim kadarı ıle MFC bır arayuz değil mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst