275 kva lık jeneratör

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar elimde 275 kva lık yeni bir jeneratör var birde 160 kw lık kompresör var bu kompresörü bu jeneratörle besleyebilirmiyim yani kalkış anında bir sorun olabilirmi.ustalardan birisi daha önce deneyiminde kalkış olmuyor demişti.ve aynı sorum 330 kva lık bir jeneratör içinde geçerlidir.
saygılar
 
Her iki jeneratöründe rahatlıkla çalıştırır; 1.jen 220kw'lık yuk - 2.jen 264kw'lık yuk kapasitelidir.
 
ama çekilen akıma göre ilk kalkış anında fazla akım çekcektir.
 
İlk kalkınmada jeneratörün zorlanması olur.Çalıştıracağınız komprasör yıldız -üçgen yada yumuşak yolverici ile kumanda ediliyodur.Sorun olacağını sanmam.Ek olarakta jeneratöre ilk yük binmesinde jeneratörün sesi sizi şüphelendirmesin
 
arkadaşlar denenmiş olup kaldırmadığı tesbit edilmiştir çünkü kalkış anında yaklaşık 5 kat fazla akım çektiğinden boğulup kalıyor sizde eğer karşılaşırsanız deneyin görün.
 
mrb arkadaşım 160 kw bi kompresöre direk kalkış yapamazsın.softstarter yada yıldız üçgen devre kullanman gerek.direk kalkış yaptırırsan boğması normaldir......
 
direkt değil yıldız üçgen ama genede kalkış yapmıyor.zaten 5 kw tın üstünde direkt yolverme olmayacaktır.
 
softstarterle yada inverterle denemen sonuç vereceğini sanırım.ilk kalkış anında 5 kat fazla çekebilir .bunun kalkış rampasını inverter yada softstarter yardımıyla uzatabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst