brülör

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
arkadaşlar brülörle uğraşıyorum bu gundür. ateşleme yapmıyordu ateşleme trafosunu değiştirdim. ama şimdi sorun brülör yanıyor.ama kısa zaman sonra kendisi arızaya geçiyor. hava yapmış deyıp havasınıda alıyum. yıne aynı çalışıp 2dk. sonra arızaya geçiyor. sabah yıne bunla uğraşcam. basınçı 2 bara yakın tutuyorum termostat değeri 110-120 aralarında aslında bu problem 1 haftadır var sabahları çok sorun yapıyor bana bi çözüm bulabilirseniz çok sevinirim

brölör fuel-oil le çalışıyor.


_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Arka arkaya mesaj yazmak yasaktır. Değiştir butonunu kullanarak ekleme yapınız.
 
bu mevsimde mazot donmayacağına göre,meme mi ne diyorlar mazotu püskürten kısım.onu temizlemeni,konunun uzmanı olmamakla beraber öneririm.
 
memeyı değiştirdim sorun o değil galiba.kazan borularını soracaksanızda onlarda 2 ay önce temizledim.
 
Fuel-oil brülörlerinde 2 adet ısıtıcı vardır. Bir tanesi ön ısıtıcı pot denir. Yakıt tankından gelip, brülöre girmeden yakıtı 40 derece civarı ısıtır. İkinci ısıtıcı pot ise brülörün üzerindedir ve 70 - 80 derece ısıtır. Isıtıcıların üzerinde termostat bulunur ve sıcaklık ayarı buradan yapılır.

Bu termostatlar iş görüyormu ve yakıt memeye yeterince sıcak geliyormu. Bunları bir kontrol edersen iyi olur.
 
arkadaşlar yardımlarınız için sağolun bugunde baya bi uğraştım şimdilik çalışıyor ama tam istediğim gibi çalışmıyor. ön ısıtıcı 60 dereceye kadar çıkıyor brülörün derecesi 95-110 arası.fotoseli yeni taktım.ama yıne aynı yanı brölür ateşliyor 2 veya 3 dakika sonra sönuyor. bazende yanarken alev sönup brülör normal çalışıyı tekrar çalışmaya başlıyı böylede oluyu.yakıttanda şüpheleniyorum.alev nerdeyse sönecek gibi çaılışıyor ama şimdilik çalışıyor sabah neyle karşılaşırım bilemiyorum.hava ayarınıda bakıyorum ama ondanda değil.yınede yorumlarınız için sağolun arkadaşlar, abiler.
 
yakıtta su olabilir pot deposunun altında boşaltma vanası var oradan boşaltabilirsin yakıt ince, pompa eskimiş ise basınç kaybı yapabilir ısıtıcaların ayarını (95 derece)birazda düşürmende fayda olur
 
Yandıktan 1-2 dak sora arızaya geçiyorsa genelde fotosel tozlu olup alevi görmüyordur.nemli bir bezle silebilirsin.tam yanarken arızaya geçiyorsa memeler tıkanmış olabilir.tabiiki yakıtın türü ve numarasıda önemli.6 numara fuel oilse haftada 1 temizlik gerektirir.normal kalyaksa memelere değil başka yerlere bakmalısın..
 
sayın hocam benzer bir arıza ile tam 20 gün uğraştım bu kışın başında saçlarımı yodurttu bana
derhal pomayı değiştirmeni öneririm zira fuel oil pompalarının ömrü yaklaşık 6 yıl mış
Allah kolaylık versin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst