muhammed.gorucu kullanıcısının son içeriği

  1. Haberleşme sistem teorisi için ücretli yardım aranıyor

    Merhaba 12 hazirandan sonra final haftam başlamaktadır. Haberleşme sistem teorisi final sınavında dersinde ücretli yardım edebilecek birisi bana ulaşabilirmi DM de.
  2. Yüksek akıma dayanıklı anahtarlama elemanı seçimi

    Herkese merhaba. Elimde 10msn süreliğine yaklaşık olarak DC 220v 300 A akım geçişini anahtarlamak için bir eleman aramaktayım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olması beni sevindirecektir.
  3. Tristörün tetiklenmesi hakkında

    Herkese merhabalar. Daha önceden yaptığım manyetik silah projemde paralel bağlı 450v 45mf kondansatörler üzerinde depo ettiğim yükü iç direnci yaklaşık 10.9 ohm olan bir şok bobininden deşarj edeceğim. Deşarj işlemini de en az kayıpla yapabileceğimi düşündüğüm tristör ile yapma kararı aldım...
  4. Bobin silahı hakkında

    Öncelikle herkese merhaba. Üniversite bitirme projesi olarak bir manyetik silah yapmaktayım. Kondansatör üzerindeki 220v 45mf yükü, 1mm 400 metre bakır emaye kaplı bobinaj telinden deşarj edeceğim. Bu gün yaptığım denememde çok yüksek atım hızı elde edemedim. Bunu bobinin endüktansından kaynaklı...
  5. Power HD Servo motor kontrolü hakkında

    Merhaba. Projemde kullanmak üzere 3 adet Power HD LW25MG 180 derecelik servo motor satın aldım ancak servo motorun bağlantı uçlarına dair herhangi bir datasheet bulamadım bu konu hakkında fikri olan varmı acaba. Birde 2 servo motoru potansiyometre ile kontrol ederek paralel çalıştıracağım...
  6. Halojen lamba Çalıştırılması

    teşekkür ederim
  7. Halojen lamba Çalıştırılması

    Öncelikle herkese merhaba. Projemde kullanmak üzere Halojen 500W aşağıda linkini bıraktığım ürünü AC220 v veya Köprü diyot ile doğrulttuğum DC 220V gerilimde çalıştırmam mümkün müdür. Yani Doğrudan şebekeye bağlamam sonucunda çalışır mı yoksa harici bir sürme ekipmanı almam gereklimidir...
  8. Şarj direnci hakkında

    teşekkür ederim deneyeceğim:)
  9. Şarj direnci hakkında

    Valla sizinle konuştukça ne kadar az düşündüğümü far ettim bu proje üzerinde sizinle konuştukça aklıma daha güzel fikirler geliyo.
  10. Şarj direnci hakkında

    Anladığım kadarıyla 3 bobin sarımını IGBT ile belirli zaman aralıllarında tetikletip sürmem gerekecek direk kondansatörlere paralel bağlayıp tristör ile sürmem istediğim sonucu almamı sağlamayacak gibi.
  11. Şarj direnci hakkında

    Bu 3 parça bobinin eşit uzunlukta ve aynı direnç değerine sahip olması gerekecek anladığım kadarıyla. Yapacak olduğum bu sarımları aynı anda biribirine bitişik sarmam herhangi bir sorun teşkil edermi acaba.
  12. Şarj direnci hakkında

    Sargıyı tek parça 300 metre sarmam DC gerilimde anlık bir boşalmada bana sorun çıkarır mı acaba. Yoksa dediğiniz daha mantıklı geliyo. Ancak benim korkum telin eşit uzunlukta olmayıp farklı direnç değeri göstermesi. Böyle bir durum mümkünmüdür acaba?
  13. Şarj direnci hakkında

    Kullandığım kondansatörler kutuplu elektrolitik kondansatör.
  14. Şarj direnci hakkında

    Çok teşekkür ederim atarsanız sevinirim.
  15. Şarj direnci hakkında

    Yo hayır coil gun üzerine çalışıyorum ancak biraz imkanlar ve bilgilerimin yetersiz kalmasından kaynaklı baya yavaş ilerliyorum. Ancak Kontrol kalemi forumdan ve sizlerden baya öğreneceğim şeyler var :)
Geri
Üst