enespasa kullanıcısının son içeriği

  1. "MACH3 Homing / Limits" "Acil Stop" "Spindle sıkıntısı"

    Hocam siz ve kontrol kalemi üyelerine minnettarım. Saygılar.
  2. "MACH3 Homing / Limits" "Acil Stop" "Spindle sıkıntısı"

    Hocam dediğiniz doğru. Önce ref all home ye bir nokta belirlemek gerekiyor mu, gerekiyorsa nasıl ayarlayacağım. Daha önce yanlışlıkla ref all homeye bastığımda motor farklı yere gitti, şaseye dayandı. bu yüzden ref all homu hiç kullanmadım.
  3. "MACH3 Homing / Limits" "Acil Stop" "Spindle sıkıntısı"

    Hocam sorularınıza cevap yazıyorum. 1- switch yok, yazılımsal kullanmak istiyorum. 2- 0 değil, ofsetleri elle sıfırlıyorum, nedense ana ekranda x y z sıfırlamalarına bastığımda geri değerler değişiyor. 3- 4- var ama aktif değil. Teşekkür ederim.
  4. "MACH3 Homing / Limits" "Acil Stop" "Spindle sıkıntısı"

    1- Arkdaşlar homing / limits olayını ne yaptıysam ayarları tutturamadım. Limit ayarlarını değiştirmek zorunda kaldım ama nafile. Makina koordinatlarını sıfırlayıp limit ayarlarını belirliyorum daha sonra soft limit aktif ediyorum. fakat ne yapsam eski ayarlar kalıyor. Bunu nasıl düzeltirim. 2-...
  5. Spindle Motor Seçimi

    hocam teşekkür ederim. Saygılarımla.
  6. Spindle Motor Seçimi

    MDF ve suntadan kapıya desen vermede hangi ucu kullanmalıyım, birde desenden sonra etrafını dönüp kapıyı istenen ölçülerde kesmek için ne kullanmalıyım. ve bu uçları nerden temin edebilirim. Bana ölçü şeklinde bilgi verirseniz sevinirim. Cevabınız için teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
  7. Spindle Motor Seçimi

    kayseri: Hocam bir firmayla görüştüm düşük devirler 3-5000 arası demir için, yüksek devirler 18-24000 mdf sunta için dediler. Bu konuyu anladım. MDF ve suntadan kapıya desen vermede hangi ucu kullanmalıyım, birde desenden sonra etrafını dönüp kapıyı istenen ölçülerde kesmek için ne...
  8. Spindle Motor Seçimi

    Merhaba arkadaşlar, Malzemeye göre spindle motor önerir misiniz? Devir sayısı konusunda mümkünse bilgi verir misiniz? Hangi malzemelerde kaç devirlik spindle motor gerekir? Saygılarımla.
  9. 3 Boyut modeli işleme, yardım eder misiniz?

    Hocam kastım kapı deseninden çok prototip çıkarma şeklindedir. Mach3 le bu işlem yapılabilir mi? Örnekleri var mı? Çok çok Teşekkür ederim.
  10. 3 Boyut modeli işleme, yardım eder misiniz?

    Mesele öğrenmekse hocam, gerekirse toz ve buluttan başlamaya hazırız. Talihsiz bir kaç kelime olmuş ama yinede teşekkür ederim.
  11. 3 Boyut modeli işleme, yardım eder misiniz?

    Arkadaşlar merhaba, bu cnc makinalarını azda olsa yapıyoruz. Gördüğüm kadarı ile bu konuda herkes birşeyler yapabiliyor. Fakat yazılım ve çizim işlemelerimizi işleme konusunun da bir o kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Basit bir modeli işleme konusunda resimli veya görüntülü anlatacak...
  12. g kodlari nelerdir?

    Paylaşımlarınız harika. Teşekkür ederim. Saygılarımla.
  13. g kodlari nelerdir?

    Merhaba arkadaslar, CNC Router için mach3 gkodlarini teferruatli aciklayan dokuman paylasabilir misiniz? Saygilarimla. Kontrolkalemi ailesine simdiden tesekkur ederim.
  14. CNC Kontrol kartı, adaptör, sürücü ve Step motor montajı

    Hocam dediğiniz gibi kabaca bir tarif olmuş. Ama yaptığınız işlemlere bakınca ne kadar teşekkür etsem azdır. (Fotoğrafları kopyala, çevir, yaz yükle... vs). Gerçekten teşekkür ederim. Malzemeleri tedarik ettiğim yerden yardım aldım. Bir daha çok çok teşekkür ederim.
  15. CNC Kontrol kartı, adaptör, sürücü ve Step motor montajı

    Merhaba arkadaşlar, temin ettiğim güç kaynağı, kontrol kartı, sürücü, ve step motorun toparlanması konusunda hata yapmamam için yardımseverlere ihtiyacım var. Yazılı dökümandan çok görsel dökümana ihtiyacım var. Hangi kablo nereye takılacak şeklinde. . Saygılarımla.
Geri
Üst