crown kullanıcısının son içeriği

  1. Kumanda Devre Sorusu

    "hemmuhhemtek" elinize ve emeğinize sağlık, bu programı öğrenmeye başlayalı henüz 24 saat oldu fakat siz gibi üstadlardan kapılacak çok tiyolar var, ikinci bir şema sahası içinde aynı kodlama dahilinde çalışacağını öğrenmiş oldum teşekkürler..
  2. Kumanda Devre Sorusu

    Bahsettiğim gibi çizimler karışıyor, artık gerisi size kalmış bir durum ve çizerken oldukça zor oldu bu karışıklıktan sebeb çoğu defa tekrarladığım oldu..
  3. Kumanda Devre Sorusu

    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/tek-butonla-start-stop-devresi.7374/page-2 Buradaki linkte Mesut arkadaşımızın hazırlamış olduğu "Tek butonla ileri geri" projesini inceleyiniz, Kontaktör ilavesi yaparak istemiş olduğunuz sonucu elde edebilirsiniz, denedim ve çalıştırdım fakat çizim...
  4. Aynı 2 motor farklı akım

    Motor lara bağlı olan faz hattını kontrol ediniz (faz dağılımı), diğer bir alternatif olarak motorların bobin değerlerini kontrol ediniz, ama her iki motorda da aynı fazda sıkıntı yaşıyorsunuz, faz hattını gözden geçirmenizde fayda var..
  5. elektrik motorlarında sıcaklık kontrolü

    Seri bağlantı durumlarında ne gibi sonuçlar elde edilebilir peki..
  6. Evlerdeki Gizli Elektrik Tüketimi

    Bu gibi durumda anahtar üzerinden Nötr geçmiş oluyor yani faz direkt olarak Lamba nın kendi üzerinde bulunuyor ve kısa aralıklar ile flash yapmasının tek sebebi bu diye biliyorum. Hatta kullanılmış olan balast elektronik olmuş olsa bir müddet sonra bozulmaya maruz kalabilir.
  7. yıldız -üçgen yol verme için kontaktör seçimi

    Siemens 3TF56 22-0AL2 modeli M ve Üçgen olarak tercih edebilir Yıldız için 3TF51 22-0AL2 modelini kullanabilirsiniz, eğer sisteminiz sürekli dur kalk yaparak çalışacak bir sistem değil ise bu modellerin bir numara düşüğünü tercih edebilirsiniz ama uzun ömürlü olması açısından bu modeller işinizi...
  8. En İyi Elektrik Motorunu Kim Üretiyor?

    Vem marka motorlarda oldukça sağlam ve problem çıkaran bir marka değil, bunun yanında Siemens ve ABB oldukça iyi markalar ve son olarak Gamak diyebilirim maliyet olarak bakıyorsanız tabiki de.. saygılar..
  9. vibrasyon ünitesi

    Hidrolik, büyük kuvvetlerin istendiği ve gücün ön planda olduğu, pnömatik ise küçük kuvvetlerin yeterli olduğu ve hızın ön planda olduğu yerlerde tercih ediliyor, aynı zamanda "tmrylmzx" arkadaşımızın da dediği gibi hız kontrolünü sağlama konusunda problem yaşayabilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Üst