tiristör

alidoganay

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
selam arkadaşlar tiristörün kısa devre oldugunu nasıl anlarım saglam tiristör nasıl gösterir kısa devre olan nasıl gösterir kayseriden selam
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sonuçta yarı iletken ölçü aletinin diyot kedemesinde ölçebilirsin..
 
Sn. alidoganay

Multimetrenizi bazır moduna alın. Multimetrenin bir ucunu tristörün anot ucuna diger ucunuda katot ucuna dokundurun. Bazir ses çıkarıyorsa kısa devredir.
 
Tam olarak sağlamlık kontrolu şöyle yapılır :
1) AVOmetrenin + çıkış ucu (siyah renk-pilin + ucudur) Tristörün Anoduna , - çıkış ucu(kırmızı renk-pilin - ucudur) Katoduna temas ettirilir ve bu durumda açık devre yani yüksek direnç göstermelidir.
2) AVOmetrenin + çıkış ucu (siyah renk-pilin + ucudur) Tristörün Anoduna , - çıkış ucu(kırmızı renk-pilin - ucudur) Katoduna temas ettirilir ve aynı zamanda Geyt ucuna + uç teması sağlanır bu durumda Düşük Direnç yani iletim gösteriyorsa sağlamdır...

Eğer ıçları bilmiyor isek :
AVO metrenin uçlarını sırayla tristörün ayaklarına temas ettiririz . Sadece iki ayak
arasında bir yönde sapma olacaktır. Sapma olduğu anda siyah probun değdiği ayak geyt,
diğeri ise katottur diyebiliriz. Geri kalan diğer ayak ise anot olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst