Termal kamera seçimi

Alçak Mühendis

Usta Üye
Katılım
14 Şub 2014
Mesajlar
1,103
Puanları
181
Şirket için termal kamera almayı düşünüyoruz. Ölçülen yere göre sınır değerleri kendimiz ayarlaya biliyor muyuz. Ayarlaniyorsa bunlarin gevisleri nasil oluyor. Her seferinde ayar mi yapmak gerekir. Bir kac farkli mod secip arasinda gecis imkani var mı. Ornegin ic tesisatta kabloyu 70 derecede kirmizi gösterecek, xlpe kabloya tutunca 90 dereceyi kirmizi gösterecek ya da motorlara tutunca 60 dereceyi kirmizi gosterecek gibi. Bir de termal kamera alirken nelere dikkat etmek lazim, aradigimiz ozellekleri barindiranlar arasinda secim yaparken su ozelligi de olsun bu gun olmasa da yarin isinize yarar, olmazsa olmaz diyeceginiz özellik marka model var mi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Termal kameralarda kral Flir markasıdır. Son modellerde çözünürlük artırılmış, değşik paternlere geçiş ve anlık görüntü ile (iç içe ekran) gibi özellikler varmış, tabi böyle zengin oyuncakları elimize geçip de kurcalayamadık :(. Ekranda renkli skala var başlangıc bitiş ekrandaki resme göre renklerle risk ihtimallerini diğerleriyle karşılaştırıyorsun, misal 3 faz sigortandaki gevşek sorunlu bağlantıyı belirgin olarak diğerlerinden ayırd etmen mümkün.
Yakınlaştırma özelliği olan modeller var yapacağın işe göre değişir iyisimi siteye göz at ;).
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst