tek kabloyla hmı-plc program nasıl yüklenir

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
449
Puanları
16
Yaş
35
selam arkadaşlar ilgilenen meslekdaşlarıma şimdiden teşekkür ederim

cpu 222 ile dop B rs485 kablosu ile bağlı iken hmı ya usb üzerinden program yükleyebiliyorum ama plc ye yüklemek için enerjiyi kesip cpu ya pc ppı kablosunu takıyorm bunun kolay yolu yokmu

HMI nın (com 2) KISMINA RS485 BAĞLI (COM1) KISMI İSE ERKEK PİNLİ --

SAYGILARIMLA
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Çift portlu CPU kullanmak çözüm olur mu senin durumunda. Yapmak istediğin olay bazı PLC ve HMI markalarında var ve aynı marka PLC ve HMI kullanman durumunda geçerli. Yani PC ve PLC arasında bağlantı var iken, PLC' ye başka bir şekilde bağlı olan HMI' ya program gönderebilme olayı. Yanılmıyorsam adı passtrouth idi.
 
cpu 224xp takabilirim dediğin gibi teşekkür ederim
 
sayın uye prınterlerde kullanılan usb ıle prınter kablosunu edınınız ve onunla dopb uzerınde bulunan ılgılı sokete takarak plc nın ne olduguna bakmadan programlayabılırsınız sadece programda yukleme ayarınızıda kontrol ederek bu durumda programda optıons menusunun altında konfıgrasyon alt baslıgına gecerek orada upload dowload secenegını usb olarak ayarlamanız yeterlı olacaktır
 
Bence kullandığın panelden kaynaklanıyor,Beijer Exter serisi panellerde PLC veya Servo farketmeksizin Ethernet cross kablo ile HMI'a bağlandığında transparend mode üzerinden arkasında çalışan PLC veya Servoyada bağlanıp program atabiliyorsun bu sadece cihazın yanında bağlantı için değil uzaktan erişimde şehirler arası,milletler arası bağlantıdada rahatça kullanabilirsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,914
Kullanıcılar
450,201
Son üye
fredyss1

Yeni konular

Geri
Üst