svchost.exe işlemcimi %99 kullanıyor nasıl engel olurum

arkadasların dediğigibi svchost sistem dosyalarını çalıştırır fakat hangisinin içinde ne çalıştıgını direkt göremezsin. Bu nedenle bir kenara görev yöneticisinde işlemleri aç, bir kenardada komut işlemciyi çalıştır. Buraya tasklist /svc yaz ve enter de. Şimdi artık o svchostlarda ne çalışıyor görebilirsin. Hangisi fazlabellek kullanıyorsa onun içindekileri bir kontrol et derim.
 
üsdadım dediğin şekilde baktım ama cpu fazla kullananı bulmuş değilim hala pid yazan kısım ne oluyor acaba
 
Merhaba,
Arkadaşlar soylemiş zaten.svchost sistem tarafından çalıştırılır.Pc'de virüs veya trojan var. bikaç değişik programla tartmanı tavsiye ederim.
Temizlemenin en hızlı ve güzel yolu, harddiskini virüs programı olan baska bi makinaya 2. hdd olarak takıp taratmandır.
Ufak bir tüyo, taratmaya başlamadan önce sistem geri yüklemeyi kapatmanı tavsiye ederim.Bazı virüs veya trojanlar kendini buraya kopyalıyor.tarayıcı programlar bulup temizliyor fakat pc her acıldıgında burdan kendini tekrar yüklüyor.
 
Selam.
Öncelikle svchost.exe hangi dizinde çalışıyor? Ctrl+Alt+Delete yaptıgın zaman karşına işlemler kısmında çalışan system dosyaları gelecektir orda svchost.exe senin oturumunun dizininde çalışıyorsa virüs yemişindir. System, Local Service veya Network service de çalışanlar normal system dosyalarını çalıştırmaya yarıyor. Oturum adında çalışıp çalışmadıgını kontrol et. Bilgisayarında başka bir problem de olabilir... Sistemini geri yükleyerek de kontrol edebilirsin...
 
merhaba ilhan_mkp_ ,
arkadaşım virüs olduğundan şüpheleniyosan aşağıdaki linkten ücretsiz online virüs taraması yapabilirsin. varsa da bulacaktır fakat temizlemek için başka bir yol bulman gerekir.

http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=24&pkj=HCSLGWSBZHYZIFKWOZS

aşağıdaki linkten ise hangi programların çalışıyor görebilirsin;

Svchost.exe için Tüm Bilgiler | iYiblogcu

burdan indireceğin proglamla ise ayrıntılı çalışan dosyalarını görebilirsin;
inDir | Svchost Process Analyzer - Svchost Analiz | iYiblogcu

kolay gelsin
 
arkadaşım Bu tür sorunlarla cok karşılastım zten yazılım okuorum sana yardımcı olm hmen öncelikle svchost.exe dosyasna virüs yapıstığı için virüsü bu dosyadan ayıklayamassın ve svchost.exe C:\Windows\System32 bu diznde yer alıyo eğer bu diznde yoksa zten virüs yapısmıssda bu kanıya %100 varırız öncelikte windows u güncelle 2. si svchost.exe yi tkrar kontrol edelim başlat/çalıştır/cmd diyip buraya Tasklist /SVC yazın bu sayede svchost.exe nin hangi proglarla beraber çalıştığını görebiliriz. bu işlemi yaptıktan sonra vereceği raporu buraya resim olarak atın ona göre yardım edelim ama öncelikle güncelleme dene :) kolay gelsn
 

Forum istatistikleri

Konular
128,434
Mesajlar
917,585
Kullanıcılar
450,358
Son üye
Mss13

Yeni konular

Geri
Üst