Siemens Logoyu grafiksel olarak izleme ve yönetme nasıl yapılır?

golfteknik

Üye
Katılım
5 Eyl 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Arkadaşlar siemens logoyu bilgisayarda grafiksel olarak izleme veya yönetimini(örneğin paintte çizdiğim motorun I1 den gelen bilgiye göre çalışıyorken yeşil çalışmıyorken kırmızı olmasını veya koyacağım buton şeması ile Q5 in 1 veya 0 olmasını nasıl sağlayabilirim) nasıl yapabilirim.Kısacası basit bir bina otomasyonu yapma konusunda yardım edebilecek varmı.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
hani derler ya en kısa yol bildiğin yoldur diye benim ki o hesap.Ben şu anda logo ile dans ediyorum ama yinede kendimi geliştirmek için uğraşıyorum.Şimdi mesele bu bahsettiğim işi network modülü ile yapmaya kalksam sil baştan onu öğrenmeye başlamam lazım ama logo ile yaparsam kendimi daha da geliştirmiş olurum.O yüzden bu işi logo ile yapmak istiyorum.Yardım edebilecek varsa memnun olurum.
 
bende bi süre bu konuyu gerçekleştirmeye çalıştım ama bu iş gerçekten çok zor, logo! nun bilgisayara gönderdiği paketlerin içinde ne olduğunu, hangi paketin logoya ne iş yaptırdığını bilmen lazım, sonra bu paketleri bir C# yada C gibi bir programlama dilinde anlamlandırman lazım, sonra yine aynı programlama dilinde bu anlamlara göre bir arayüz oluşturman lazım vs. vs...
bi süre ben denedim bunu ancak bu istediğiniz sıfırdan bi Scada programı yazmaktan bi farkı yok.
s7-200 ve s7-300 serilerine geçiş yapmanızı tavsiye ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst