SELES marka tartıyı PC ye bağlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Makoto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam onuda hallettik bu sefer de count değerini yazmıyor anlık olarak kg değerini veriyor sadece P ASK komutuyla bilgisayar istemiyle yapılabilir galiba cloude a powersheli bağlayıp sorunları çözmesini istedim 2 numaralı pinden veri aktarımı olmuyor gibisinden bir şey söyledi birde hocam bu rs232 kablonun dijitürk gibi kaliteli bir kablo mu olması lazım com bağlantısı sürekli kayboluyor.
Pin 2'den veri gelmiyor olması pek mümkün deil.
Çünkü P Cont modunda PC'de anlık kg değerini görüyorsa,
bu veri terazinin TX (pin 2) hattından geliyor demektir.
Dökümanda pin 2'yi Output, pin 3'ü Input olarak tanımlıyor.

Asıl prolem şu olabilir:
P Count modunun, gönderilen data'da, yalnız kg/ağırlık bilgisi bulunuyor olabilir.

Sizin istediğiniz COUNT/PCS bilgisini almak için teraziden daha kapsamlı bilgi alışverişini "sorgulamsk" gerekebilir.
(Sayfa 22 de 2.RX ile başlayan)
Dökümanda örnek haberleşmede gelen paket içerisinde ST,GS,...kg, TARE, U.W., PCS, T.NO., T.WGT. ve T.PCS. alanlarının birlikte bulunduğu görülüyor.

P Ask modundayken PRINT'e bastığınızda PC'ye gelen verinin tamamını buraya kopyalar mısınız?
Yani, Teraziyi P Ask moduna alın ve PRINT'e bir kez bastığınızda PuTTY'de gelen verinin tamamını buraya kopyalayın. Özellikle U.W. ve PCS satırlarının gelip gelmediğine bakalım..

RS232 kablosunun blendajlı olmasında ve knektörün metal kılıfının blendaja bağlanması gerekir.

Ayrıca istediğiniz (farkl)ı çözümler için Arduino kullanılabilir Bütün datalar alınabilir, tan çözüm olabilir

Önce PC ye gelen verileri görmekte fayda var.

Son düzenleme:
Pin 2'den veri gelmiyor olması pek mümkün deil.
Çünkü P Cont modunda PC'de anlık kg değerini görüyorsa,
bu veri terazinin TX (pin 2) hattından geliyor demektir.
Dökümanda pin 2'yi Output, pin 3'ü Input olarak tanımlıyor.

Asıl prolem şu olabilir:
P Count modunun, gönderilen data'da, yalnız kg/ağırlık bilgisi bulunuyor olabilir.

Sizin istediğiniz COUNT/PCS bilgisini almak için teraziden daha kapsamlı bilgi alışverişini "sorgulamsk" gerekebilir.
(Sayfa 22 de 2.RX ile başlayan)
Dökümanda örnek haberleşmede gelen paket içerisinde ST,GS,...kg, TARE, U.W., PCS, T.NO., T.WGT. ve T.PCS. alanlarının birlikte bulunduğu görülüyor.

P Ask modundayken PRINT'e bastığınızda PC'ye gelen verinin tamamını buraya kopyalar mısınız?
Yani, Teraziyi P Ask moduna alın ve PRINT'e bir kez bastığınızda PuTTY'de gelen verinin tamamını buraya kopyalayın. Özellikle U.W. ve PCS satırlarının gelip gelmediğine bakalım..

RS232 kablosunun blendajlı olmasında ve knektörün metal kılıfının blendaja bağlanması gerekir.

Ayrıca istediğiniz (farkl)ı çözümler için Arduino kullanılabilir Bütün datalar alınabilir, tan çözüm olabilir

Önce PC ye gelen verileri görmekte fayda var.
hocam markanın temsilcisi olan firmayı aradım. tartı sürekli veri göndermesi halinde count değeri vermiyormuş. yazılım yapılması gerek dedi. harici olarak internetten aldığım rs232 kablo tartıyla uyumlu değil. cross bağlantılı kablo almam gerekli. ben tartıyı çalıştırmak için ethernet kablosunun içindeki ince kabloların uçlarını soyup rs232 nin 2 3 5 numaralı pinlerine bağladım tartının altındaki rs232 girişine de 2 yi 3 e 3ü 2 ye 5i 5 e bağladım bu şekilde veri alabildim. şimdi yetkili firma benden tartının etiket bilgilerini istedi. onları gönderdim bakalım beklemedeyiz. Arduino ile neler yapabiliriz

Arduino ile çözüme gitmeden önce bunu yapın, çok kolay, "P Ask modundayken PRINT'e basın".
RS232 "cross" kablolar piyasada bulunabilir

Arduino ile çözüme gitmeden önce bunu yapın, çok kolay, "P Ask modundayken PRINT'e basın".
RS232 "cross" kablolar piyasada bulunabilir
Hocam P Ask ta herhangi bir şey olmuyor. Pcont' ta anlık veri geliyor adet yazmıyor P on da printe basınca veri geliyor tüm bilgiler yazıyor ama P Ask' ta herhangi bir değer ekrana düşmüyor.

Hocam onuda hallettik bu sefer de count değerini yazmıyor anlık olarak kg değerini veriyor sadece P ASK komutuyla bilgisayar istemiyle yapılabilir galiba cloude a powersheli bağlayıp sorunları çözmesini istedim 2 numaralı pinden veri aktarımı olmuyor gibisinden bir şey söyledi birde hocam bu rs232 kablonun dijitürk gibi kaliteli bir kablo mu olması lazım com bağlantısı sürekli kayboluyor.

Linkteki kablo işinizi görür mü ?

https://www.eetgroup.com/de-ch/uc23...32-adapter-ftdi-wid-w128950487#specifications

https://www.kvmgalore.com/shopping/...CObGkTKc_h_YyncMjvhmK6amNHTTMy9K0IwPZPuQbL7mf

https://ugreen.com.tr/urun/ugreen-usb-to-rs232-db9-seri-kablo-2-metre/

Son düzenleme:
@AG Mehmet hocam tartıya yazılım atacaklar şimdilik 1 tane gönderdim 13 tane tartı var her birine ayrı ücret alacaklar muhtemelen bu yazılım işini biz halledemez miyiz? ne yapmamız lazım birde bu 13 tartının her birinden ayrı ayrı veriyi alıp tek bilgisayarda görmek istiyorum ne önerirsiniz?

Burada “tartıya yazılım atacağız” derken firmanın ne yapacağını netleştirmek lazım.

Terazinin kendi firmware'ini değiştireceklerse, elinizde firmware dosyası vs, olmadan bunu yapmanız mümkün değil.

Önce gönderdiğiniz 1 terazinin geri gelmesini bekleyip tam olarak neyin değiştiğini görmek iyi olur.

Şunları firmaya sorun:
“Cihaza yeni firmware mi yüklüyorsunuz, yoksa mevcut servis/parametre ayarlarından RS232 çıkış modunu mu değiştiriyorsunuz?” (Buna cevap vermek istemiyebilirler)

Çünkü dökümanda, cihazın RS232 üzerinden PCS bilgisini verebildiğini zaten görüyoruz.
Örnekte PCS 20pcs açıkça bulunuyor.

Bu nedenle 13 teraziyi hemen firmaya göndermeyin.
Önce değiştirilmiş olan bir terazi gelsin.
Eski terazi ile yeni yazılım yüklenen terazinin RS232 davranışını karşılaştırın.
Belki yapılan değişiklik sadece servis parametresi seviyesindedir, firmware ise ayrıca değerlendirmek gerekir.

13 terazinin tek bilgisayardan okunması ise ayrı bir konu.
Her terazinin RS232 bağlantısı noktadan noktaya olduğundan, hepsini aynı RS232 hattına paralel bağlanmaz.

PC ye çevirici kart takmak gerekir "USB to RS232" ile 13 adet RS232 portu oluşturmaktır.
Mesela 16 portlu endüstriyel USB–RS232 dönüştürücü ile PC'de COM1...COM13 benzeri ayrı portlar oluşur. Bunun için program yazmak gerekir, program her portu ayrı ayrı okuyup ekranda gösterilir.

Ayrıca mesafe uzunsa RS232 yerine RS485 daha doğru olur.

Firma bütün isteklerinize cevap verebiliyorsa maliyet değerlendirmesi yaparak karar verin.
Arduino ile aranız nasil? İyi olması lazım.

Bir test daha yapın.
1. Teraziyi P Ask konumuna alın ve PuTTY'yi 4800 baud ile açın.
2. Klavyeden büyük S yazıp Enter'a basın.
3. Sonra teraziye ağırlık koyun ve PuTTY ekranına PRINT'e basmadan veri gelip gelmediğine bakın.
4. Geliyorsa özellikle "PCS...pcs" satırının görünüp görünmediğini kontrol edin.
Mesela:
"PCS 20pcs"

(Dökümana göre S<CR><LF> komutu sürekli veri aktarımını başlatıyor ve 30 saniye içinde tekrar gönderilmezse aktarım duruyor. Bu nedenle deneme sırasında gerekirse 20 saniye sonra tekrar S + Enter yapın.)

Kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri