Rüzgarlı havalarda ve yağmurda kanallar kopuyor.

Torodial-T55-Coklu-Canak-Anten__59688097_0.jpg


arkadaşım bu türde bir çanak kullanabilirsin rüzgar,yağmur v.s. en dayanıklısı
 
en basit olaya eğilmemiş arkadaşlar bu da benden olsun. çanağın bağlı bulunduğu ayaklar gevşemiş ve rüzgarlı havalarda sallanıyor olabilir. çanak destek ayaklarını inceleyerek başlamak lazım..
 
Çanağın monte edildiği zemin yumuşak esnek olmamalı bazı çatılarda kullanılan mika mı ne olduğunu şuan bilemediğim esnek bir malzeme kullanılıyor eğer öyleyse bi değerlendirin derim.
 
sayın morbeyaz lnb yi ve kabloları değiştirdiğinize göre spektrum cihazıyla ayarlattığınıza göre geriye şunlar kalmıştır.ya sinyal kuvetlendirici arızalıdır ya antenin boyutu ufak geliyodur yada çanağa gelen elektromanyetik dalgaları etkileyen bişey vardır yada çanak anten eğilmiştir yakaladığı elektromanyetik dalgaları lnbye tam odaklayamıyodur,yada lnbnin çanağa bakan yüzü ve çanağın odak noktası kirlidir yada lnbnin bu yüzüyle çanak arasında bişey varsa onu kaldırın(mesela nbye geçirilmiş poşet yada pet şişe) yada çanak anteniniz paslıdır yada boyası özelliğini kaybetmiştir.birde çanak antenin boyutunu yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.ayrıca bu sizin uydu alıcınızdanda olabilir.eğer scartla bağlıysa tv ye sistem ayarlarına girip burada av ayarlarındaki rf kanalını yükselterek belediye yayını vs gibi sinyallerin televizyona gelen sinyallere karışıp görüntü kalitenizi düşürmesini önleyebilir ve görüntü kalitenizi arttırabilirsiniz.bu antenlerde ofset anten ve parabol anten olarak ikiye ayrılır.buraya ekledim:

Çanak Anten Nedir Çeşitleri Offset Parabol Multifocus Flat
iyi günler kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
birde anteninizi türksat 3a'ya göre ayarlatsaydınız keşke bildiğim kadarıyla o daha yüksek bi merebede olduğu için atmosferik olaylardan etkilenmiyodu en azından ordan bi kazanç sağlabilirdiniz.
 
yaw wallahi koptum mesajları okurken. 12 yıllık elektronikçi olarak şunları söylemek isityorum. 1 yagmur yagarken uydu alıcılarına gelen sinyal seviyesi düşer bunun en önemli nedeni kızılötesi sinyallerin yagmur taneciklerine çarpa çarpa saga sola dagılması.aynı yerde ki birikmiş bir suya gece ışık tutarsanız sudan başka yere yansıması gibi.bu durumda yapacagınız tek şey çanak anteninizi mümkün oldugunca büyük tutmak 120 cm sizin için uygun olabilir diye düşünüyorum.2, si ise lnb ler içine yagmur almazlar hatta su dolu kovaya atasanız bile içine sadece f konnektör yerinden yani kabloyu taktıgınız yerden alır. o da yagmur suyundan içine dolmaz en fazla konnektör içinde ucun oksit yapmasına sebep olur .buda zamanla çürür ve girişide etkiler.şunu söylemek istiyorum poşet geçirmekle yagmurlu havalarda görüntü gitmesdi arasında hiç bir baglantı yok.
çanak anteninizi ntv spor ve show türk te en yüksek sinyale ayarlayınız ondan sonra rüzgar esnasında yayınlarda gitme ve kırılma varsa anteni degiştiriniz.onun haricinde yapılabilecek bir şey yoktur bu uydu antenlerinin en kötü yanıda budur şiddetli yagmurlarda sinyal oldukça düşer. herkeze kolay gelsin umarım bilgiler sizi aydınlatmıştır bi parçada olsa
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst