PIC 16F84A ile Video Kamera Kontrolu

plotinos

Üye
Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba,

Bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Öncelikle belirtmem gerekir ki, Elektrik-Elektronik konusunda iki parça lehim yapmaktan öte bir bilgim yok. Özellikle iş yazılım kısmına geldiğinde iyice kontrolden çıkıyor.

İhtiyacım nedir?
LANC protokolu kullanarak bir SONY video kameraya kablolu kumanda vasıtasıyla çok basit bir - iki işlem yaptırmak istiyorum.

Nereye varabildim?
Bir adet 16F84A chipi çok basit bir devrenin içinde kullanarak epey bir komut verebilirim. Devrem hazır. 16F84A hazır. yazdırmak için programlayıcım var. Yazılım da mevcut. Hatta birkaç tane .asm (assembler) ve .hex (hexadecimal kod) dosyası buldum ancak bunları yazdırdığımda kumanda çalışmadı.

C vb. dillerden anlamıyorum. bunlara nasıl müdahale edebileceğimi bilmiyorum. İnanın çok uğraştım, çok araştırdım ve günlerce kafa yordum. Ancak, Çince bilmiyorsanız, çince kullanma klavuzu olan bir makinayı kullanmaya çalışmakla aynı durumdayım.

kameraya yaptırmak istediklerim çok basit ve sınırlı.
kumandada bir tane on/off düğme ve bir tane led olduğunu düşünürsek,
1- Düğmeye basınca (on) kamera açılsın ve kayda girsin.
2- Düğmeye basınca (off) kayıttan çıksın ve kamerayı kapatsın.
3- Kayıt sırasında Led sürekli yansın
4- Kaset bittiyse ya da kamera pili azaldıysa led kısa aralıklarla sürekli yanıp sönsün ve bir süre sonra kamerayı kapatsın.

bütün iş aslında bu kadar.

Elimde bu işleri ve daha fazlasını yapan bir örnek var. Üstelik el yapımı. Yani markalı bir ürün değil. Ancak chip yazılırken koruma açık olduğu için kopyalamak mümkün değil. Mecburen baştan yazılması gerekiyor.

Bu konuda yardım edebilecek varsa çok makbule geçer. Bir de ilkokul 1 öğrencisine anlatır gibi anlatırsanız daha kolay anlayabilirim heralde :))

Şimdiden teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst