Panasonic Fpe Sayaç Plarak Kullanmak

Merhaba Ayhan76


son gönderdiğim programı dikkatle inceler isen R1 ini aktif ettiğinde Y0 çıkışının aktif olduğunu ve istenilen değere ulaştığında otomatikman durduğunu görebilirsin, kendi programında da aynı yolu izlemeni tavsiye ederim.

F60 komutuna bağlı olan R900c biti karşılastırılan değer set değerinden küçükse bağlı olduğu biti sürekli aktif tutar.Bu sebepten senin biti ayrıca pasif etmen mümkün değil.

F60 komutunu bu şekilde kullanman uygun değil, benim sana son gönderdiğim örnek üzerinden giderek bu işlemi compare ile yapman daha doğru olacaktır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
R1 nerden aktif etmeliyim , birde R9018 kullanmışsın onu bağladığım zaman r1 üstündeki satırda f 20 komutunun dt si sürekli pals sayıyor.yani r 9018 0.01 pals kontagı biliyorsunuz. o zaman sürekli pals sayıyor. encoderden bilği gelmediği halde .
 
Merhaba
R1 sizin motora veya sisteme çalış komutunu verdiğiniz bir bit olabillir.
R9018 i X0 yerine programınızı test etmek için örnek programda kullandım.

Benim size gönderdiklerim size yol göstereceğini düşündüğüm örnek programlardır.
Siz bu programlarda gereken kalıpları kendi programınıza alarak gereken adresleri düzelttikten sonra kullanabilirsiniz.
 
merhaba panasonıc destek.
kardeş o zaman ben metraj kontrol etmem için f60 yerine f 166hc1s kullanmam lazım herhalde.hem reset yapmak için hemde set değer girebilmem için.sizin verdiğiniz örnek f 166 ve f 167 komutlarında k değerlerini birinde 500 birinde 1000 vermişsiniz.benim sizden ricam sistemin baştan sona kadar örnek bir proğram yazmanız mümkünmü.tek encoder kullanarak metraj saydırmak ve dışardan set değer girmek metraj bittiğinde çıkış rölesini pasif olup tekrar akif olması( reset alması)aynı zamandada okunan değerin reset olması mümkünmü. inanın kafam karışıyor sonunu bir türlü getiremedim.yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
 
Merhaba ayhan76

Projenizde yapmanız gereken Compare komutlarını kullanmak.
F60 veya F166,F167 yi kullanmak proje mantığınıza ters kalıyor.

Projenizin tamamı için örnek program istemişsiniz.Ne yazık ki bu mümkün değil.
Size fazlası ile örnek gönderdim, lütfen örnekleri inceleyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,070
Kullanıcılar
450,040
Son üye
rasimozcannn

Yeni konular

Geri
Üst