Modem için 12V 1A Güç Kaynağı

OvEr_

Üye
Katılım
11 Ocak 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar bu proje için baya bi çok konu var ama benim istediğim biraz farklı :( Benim bulunduğum yerde elektrik günde 2-3 kere kesiliyor ve laptopla sürekli dosya indiriyorum elektrik kesilince dosyalar duruyo ve bu benim için çok zor oluyor. İşi özetlemeye çalışırsak elimde 3 tane (6V, 4Ah) 1 tanede (12V, 7,2Ah) akü var ve elimde bi çok elektronik malzeme var değerlendirmek istiyorum. Devre prize bağlıyken modemi direk çalıştırsın elektrik kesilincede güç kaynağında çalışsın istiyorum mümkünse bi devre önerebilirmisiniz veya bu konuda iyi bilgisi olan arkadaşlar bi çizim yapabilirlerse çok mutlu olurum tşkler...
 
Modem beslemesi kaç volt ise (muhtemelen 9V) akü çıkışına uygun bir regüle devresi bağlayıp besleyebilirsin. Tabi akü için de bir şarj devresi yapman gerekiyor.
 
Sn. Korkmaz_design
konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim yalniz verdiginiz link açılmıyor.

Ve Sn.fabrisio arkadasım konuyu biraz acarmisin nasıl bir regule devresi bağlayayım bı örnekle gösterme şansınız varmi acaba?

Konuyla ilgilenen arkadaslara çok teşekkür ederim.
 
sn.OvEr_

verdiğim site server değiştirdiği için hata vermiş linki yeniledim

uninterruptable-power-supply-ups-circuit-diagram.gif


devreden 2A kdar çekcebilirsiniz yani vp3 kısmından
vp2 kısından ise max 1A çekersiniz oda 7805in max akıma dayanma sınırı 1A dir
7805 li kısımı iptal ederseniz sadece 12v çıkışı alırsınız
 
Kaliteli bir Güç kaynağı kullan bence,
Benimde aklımda yapıp kullanmak var elimde malzeme varken ve elektronikten biraz anlıyorken. ve böyle deneyimli arkadaşlarımızın yardımları varken biraz saçma geliyor almak yinede fikrin için tşkler...

Modemin çalışma voltajı nedir?

fabrisio ve korkmaz_design ilginiz için tekrar tşk ederim. fabrisio modem 12V 1A ile çalışıyor. elimdede 4 tane kuru akü var. bunların 3ü 6V 4,2 Ah 1 i 12V 7,2Ah. Bana tam olarak hem aküleri şarj edeceğim hem elektrik varken akülerin uzerinden geçerek çalışması elektrik kesilincede akünün üzerinden çalışması. Lutfen yardımcı olun çok minnettar olurum.
 
Bu konuda tam olarak istediğim bilgiye ulaşamadım bilgisi olan arkadaşlardan hala yardım beklemekteyim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst