Laptop bataryasının içindeki pilleri değiştirerek bataryayı sıfırlayabilirmiyiz?

bır batarya topladım ama gelın bana sorun:) yenısıyle değıştırmek daha mantıklı belkı ılk yaptığım için zorlandım kesınlıkle not almalısınız en guzelı kamera açıp onunde parçalayıp toplamak topladım batarya eskı model bır makınaydı piyasada yoktu hallettım bıdaha topla derseler toplamam onuda soylıyeyım:)
 
Yeni Laptop larda pilin ,şarj ,deşarj, ısı durumunu takip eden chip ler var.Yeni pili bu chipin enerjisini kesmeden değiştimeniz gerekiyor.farz edelim değiştirdiniz chip yeni pilin durumunu sağlıklı görmeyecek. Loptopunuz elden çıkabilir.Mekanik olarakta değiştirmek çok zor. En mantıklısı yeni yeni batarya almak.
 
arkadaslar ben denedım ama ıse yaramıyor ancak pıllerın amperı 3500 m.a per olursa ıse yarıyor baska turlu calıstırmıyor::?
 
yok kardeşim yapamadım bende bu işi...Artık hiç şarj etmiyor önceden yapıyordu 15 dk bile olsa elektrik kesilince yetiyordu bana:)) şimdi oda yok..6 pil çıkardım içinden hepsi saplam dı 4V veriyorlardı sonra uğraşırken 2 hücrenin elimde ölmesini çaresizce seyrettim:(( kaldı 4 hücre onlarıda seri bağladım 0-4-8-12 diye 4 kablo var zaten onlara bağladım aynen ilk başta çalışıyordu 5 dk gidiyordu..Sonra ben yine söktüm tabi bu söküp takmalar defalarca olunca sonunda devre tamamen gitti başımız sağolsun...Baktım gittigidiyorda muadilleri 39 tl 1 30 saat falan gidiyormuş onu alacağz artık..bu arada yenisi 150 tl :))
 
Greenyucel arkadaşım pilleri değiştirebildinmi? Sonuç nedir? Olumlu ise bende deneyeceğim aynı sorun bendede var. Uğraşmaya harcadığın zamana değer mi?
 
arkadaşlar pili değiştirmek sorun değil açmak yada kapatmasıda okadar zor değil .önemli olan pilleri değiştirdikten sonra olcaklar.
eeprom devresi var onu sıfırlamanız gerekecek .bu işi yapacak programı bulmaksa çok zor
ben 10 tane pil değiştirdim şimdiye kadar 5 tanesi çalıştı .diğerleri piller sağlam olduğu halde çelışmıyor.eepromu resetleyecek bir program yada yöntem bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
ayrıca çalışan piller laptopun ilk günki performansı gibi çalışmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst